B450M Pro M2 Anakart Fan Bağlantıları

@YusufGK

3-pinli fan takarsan, son hızda çalışması normal. "Normal" şartlar altında, 3-pinli fanı anakarta da taksan hızını ayarlayamazsın. O yüzden PWM değilse, PSU'ya tak dedim.
4 pinliyide psu ya takarsan son hız çalışır bu arada 3 pinliyi anakarta takıp DC modunda (voltaj yönetimi) hız ayarlayabilirsin. (denedim)
@YusufGK

3-pinli fan takarsan, son hızda çalışması normal. "Normal" şartlar altında, 3-pinli fanı anakarta da taksan hızını ayarlayamazsın. O yüzden PWM değilse, PSU'ya tak dedim.
ama demek istediğinizi anladım iyi forumlar :D

4 pinliyi de PSU'ya takarsan son hız çalışır bu arada. 3 pinliyi anakarta takıp, DC modunda (voltaj yönetimi) hız ayarlayabilirsin. (denedim)

Ama demek istediğinizi anladım. İyi forumlar :D

Benim demek istediğim şey, PSU'ya taktığın şey zaten son hızda çalışır. Orada belirttiğim 3-pin fazladan detay oldu.

Dediğim gibi, birtakım şaşırtma ve voltaj oyunuyla hız sınırlanabilir ama bu hem sağlıklı değil hem de fan üzerinde birebir hakimiyet sağlayamaz ve istediğin RPM'de çalıştıramazsın.

O yüzden fanlar 3-pinliyse ya PSU'ya bağlanmalı ya da kasaya bir fan kontrolcü takarak, kontrolleri sağlanmalı. Gerçi PWM fanlar da uygun hale geldi ve fan kontrolcü takmak yerine, 4-pinli fan alıp, Sys_FAN üzerine takmak da mantıklı.

Benim kasamda fan kontrolcü olduğu için, 5 kasa fanını + kule tipi soğutucunun 2. fanını fan kontrolcüye taktım ve oradan işlem yapıyorum. Kule tipi soğutmanın asıl fanı ise PWM olduğu için, CPU FAN'a takılı. Sys_FAN 1-2-3-4'ler boşta duruyor :)

Bütçeye ve şartlara göre, çözümler de değişebiliyor.

Benim demek istediğim şey, PSU'ya taktığın şey zaten son hızda çalışır. Orada belirttiğim 3-pin fazladan detay oldu.

Dediğim gibi, birtakım şaşırtma ve voltaj oyunuyla hız sınırlanabilir ama bu hem sağlıklı değil hem de fan üzerinde birebir hakimiyet sağlayamaz ve istediğin RPM'de çalıştıramazsın.

O yüzden fanlar 3-pinliyse ya PSU'ya bağlanmalı ya da kasaya bir fan kontrolcü takarak, kontrolleri sağlanmalı. Gerçi PWM fanlar da uygun hale geldi ve fan kontrolcü takmak yerine, 4-pinli fan alıp, Sys_FAN üzerine takmak da mantıklı.

Benim kasamda fan kontrolcü olduğu için, 5 kasa fanını + kule tipi soğutucunun 2. fanını fan kontrolcüye taktım ve oradan işlem yapıyorum. Kule tipi soğutmanın asıl fanı ise PWM olduğu için, CPU FAN'a takılı. Sys_FAN 1-2-3-4'ler boşta duruyor :)

Bütçeye ve şartlara göre, çözümler de değişebiliyor.
7v a çevirmek sağlıklı bence normalde molex dönüştürücüdeki 2 uç 12v ve toprağa bağlıydı ben toprağın yerini -5 v yerine taktım bu sayede +12v-5v yave 7v elde ettim. Ama tabiki 4pin fan almak daha mantıklı. Bende ilerleyen dönemde almayı planlıyorum 4pin fan öneriniz varmı mümkünse 3 lü set olsun

Kasam CM mb520 bu yüzden ışıksız yakışmaz :D önerilerini değerlendireceğim teşekkürler

Ben de CM MB511 alacağım fakat RGB mi olsun kırmızı mı olsun karar veremedim. Muhtemelen kırmızı alırım. Belki de Dark N10'u kullanmaya devam ederim. Kasanın hava sirkülasyonu çok iyi çünkü. Bir daha ellemek istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı