B450M S2H anakart için 2-3 bin TL SSD önerisi

Karasakal61

Hectopat
Merhaba. B450M S2H anakart, Ryzen 5 1600 AF, Radeon RX 570 bir sistemim var. Bu sistemde Adata SU650 240 GB SSD kullanıyorum. SSD'yi C sürücüsüne kurdum. Ara ara bilgisayar gerek boştayken gerekse oyun veya internette gezerken bilgisayar kilitleniyor ve kapanıyor. Daha önce yaptığım araştırmalarda SSD'nin kronik sorunlu olduğunu duydum ve son zamanlarda sık sık kapanmalar yaşadığım için SSD'yi değişmeyi düşünüyorum. Aslında bilgisayarı komple değişmem lazım ama bunu bir anda yapamam. Bu yüzden parça parça ilerleyebilirim. Donmalar olduğu için ilk başta bu sorunu çözmek için SSD'yi değişmek istiyorum.

Bu sisteme her SSD'yi takabilir miyim ve SSD alırken hangi özellikler olmalı, hangi SSD'yi tavsiye edersiniz? 500 GB ile 1 TB arası bir SSD almak var aklımda. Bütçe 2-3 bin TL ayırabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudur da bu tip disklerde kapasiteden çok okuma yazma hızlarının üst seviye tercihim daha önde olması tercihimdir.
Sizin tercihiniz o yönde olabilir, bu insanlara önerip önermeme sebebi olamaz. Okuma yazma hızından başka bir şey bilmiyorsanız ortaya atlamaya gerek yok.

Sizin tercihiniz o yönde olabilir, bu insanlara önerip önermeme sebebi olamaz. Okuma yazma hızından başka bir şey bilmiyorsanız ortaya atlamaya gerek yok.

Ortaya atlamadım sadece sormuştum gönlümdeki disk te tam buydu.

Ortaya atlamadım sadece sormuştum gönlümdeki disk te tam buydu.
Şaşırmadım tabi ki. Gidip en bilinen markanın en üst modelini koymuşsun. Gönlündeki o değildi gidip en iyisi hangisidir diye bakıp koymuşsun. Fiyat da umrunda değil. Daha ucuza satan onlarca yer var. Ayrıca Kingston Renegade varken 990 Pro o fiyatlara alınmaz.

Şaşırmadım tabii ki. Gidip en bilinen markanın en üst modelini koymuşsun. Gönlündeki o değildi gidip en iyisi hangisidir diye bakıp koymuşsun. Fiyat da umurunda değil. Daha ucuza satan onlarca yer var. Ayrıca Kingston Renegade varken 990 Pro o fiyatlara alınmaz.

Hayır gönlümde hep bu diskler vardı ancak arkadaş daha küçük bütçe ile aradığı için önermemiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı