B450M S2H Win 10 kurulum hatası

ardaerol60

Centipat
Arkadaşlar elimde işletim sistemi bulunmayan bir kasa var. Bu kasa için Microsoft'un kendi sitesinden Win 10 ISO dosyası indirdim ve Rufus'tan önce UEFI sonra UEFI olmayınca da legacy olarak flasha yazdım ama PC'yi flash üzerinden başlattığım zaman önce Win 10 logosu çıkıyor daha sonra PC kendini yeniden başlatıyor her şeyi denedim ama sorunum çözülmedi. (B450M S2H anakart)

UEFI destekler hocam anakart. Muhtemelen yaptığınız ayarlarla ilgili bir sıkıntı yaşadınız. Veya imaj indirilirken zarar görmüş de olabilir.

BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp formata hazır olacak şekilde tekrardan ayar yapmanızı öneririm. Daha sonra sıkıntı devam ederse farklı bir imaj deneyebilir veya aynısını tekrardan indirebilirsiniz.

Hocam UEFI desteklediğini biliyorum ama UEFI destekli bir şekilde yapmaya çalıştığım zaman bu sefer logo bile gelmeden PC kendini resetliyor. Ayrıca bu anakarta göre BIOS ayarlarından hangilerini değiştirmeliyim belirtirseniz sevinirim.
Ayrıca aklıma gelmişken önce UEFI şeklinde flasha kurulum yaptım olmayınca sıfırlayıp yeniden aynı dosyayı UEFI olarak yazdım gene olmayınca legacy çevirdim ve gene olmuyor :)

Hocam UEFI desteklediğini biliyorum ama UEFI destekli bir şekilde yapmaya çalıştığım zaman bu sefer logo bile gelmeden PC kendini resetliyor. Ayrıca bu anakarta göre BIOS ayarlarından hangilerini değiştirmeliyim belirtirseniz sevinirim.
Ayrıca aklıma gelmişken önce UEFI şeklinde flasha kurulum yaptım olmayınca sıfırlayıp yeniden aynı dosyayı UEFI olarak yazdım gene olmayınca legacy çevirdim ve gene olmuyor :)
Hocam malum bütün kartların arayüzü farklı farklı. Kullanmadığım için ezbere bir şey söyliyemiyorum. Ayarları defaulta çekip kaydedin. Muhtemelen UEFI destekleyecek şekilde sıfırlanacaktır. Olmaz ise ayarlara girip SecureBoot u devre dışı bırakıp UEFI desteğinin açık olduğundan emin olun.

CSM support kısmında bulunan iki seçeneği de Legacy Only yapıp dener misiniz? BIOS ayarlarını default yapınca zaten bu şekilde oluyor ama, bir bakın yinede.
teşekkür ederim önerin için dediğin gibi sıfırlayıncada o şekilde oluyor ve olmuyor denedim
Farklı linkle flashımı gene UEFI yaptım ama gene olmuyor delirmek üzereyim. Bu arada yeni bir şey fark ettim Gigabyte logosu çıkıp PC kapandığı anda yarı yarıya bir kapanma oluyor yani ekran kartı ve kasanın ışıkları yanıyor mesela ama işlemci kapanmış oluyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı