B550 "AMD yonga seti yazılım yüklemesi başarısız oldu" hatası

Yer
Bursa
RAM
2x8
SSD veya HDD modeli
1 TB NVME.2 SSD
Anakart
msı mag b550 tomahawk
İşlemci
R5 5600X
B550 anakarta sahibim. Arkadaşlar sorunum resimde görüldüğü gibi 3 parti yazılım ile chipset sürücüsünü kaldırıp yeni sürümü yüklemeye çalıştğımda sürücüleri eksik kuruyor. Format atmak istemiyorum Denetim Masası'ndan sürücü yüklü mü diye kontrol ediyorum orada da gözükmüyor. PC'nin açılışında kapanışında veya başka bir problemle karşılaşmadım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. İyi forumlar

chıpset hata.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükleme özeti/günlüğünü görüntüle dediğinde ne çıkıyor?

Bu araçla sürücüleri kaldırıp sonra tekrardan yükleyenler vardı. Deneyebilirsin.

Olmazsa da chipset bileşenlerinin sürücülerini tek tek manuel olarak kurmayı deneriz. Bunun için gönderdiğin ekran görüntüsündeki Ryzen Power hariç fail yazan bileşenlerin donanım kimliğini gönder buraya, detayları yazayım.

Donanım kimliği nasıl gönderilir?
Aygıt yöneticisine girip aygıta sağ tıklayarak "Özellikler > Ayrıntılar" kısmına gel. Seçeneklerden "Donanım kimlikleri"ni seç ve listelenen kimliklerin hepsini mouse ile seçip kopyalayarak buraya gönder. Her aygıt için ayrı ayrı gönder. Chipset bileşenlerinin sürücüleri hiç kurulu değilse ünlemli şekilde gözükür. Eğer kuruluysa Sistem Aygıtları kısmında gözükecektir, oradan bulabilirsin.

Bu araçla sürücüleri kaldırıp sonra tekrardan yükleyenler vardı. Deneyebilirsin.

Olmazsa da chipset bileşenlerinin sürücülerini tek tek manuel olarak kurmayı deneriz. Bunun için gönderdiğin ekran görüntüsündeki Ryzen Power hariç fail yazan bileşenlerin donanım kimliğini gönder buraya, detayları yazayım.

Donanım kimliği nasıl gönderilir?
Aygıt yöneticisine girip aygıta sağ tıklayarak "özellikler > ayrıntılar" kısmına gel. Seçeneklerden "donanım kimlikleri"ni seç ve listelenen kimliklerin hepsini mouse ile seçip kopyalayarak buraya gönder. Her aygıt için ayrı ayrı gönder. Chipset bileşenlerinin sürücüleri hiç kurulu değilse ünlemli şekilde gözükür. Eğer kuruluysa sistem aygıtları kısmında gözükecektir, oradan bulabilirsin.

Şu an işteyim. Eve geçince hemen göndereceğim yukarıdaki denedim bende yüklü gözükmüyor onlar. Ünlem işareti de yok sürücülerde.

PCI\VEN_1022&DEV_790B&SUBSYS_D4731022&REV_61
PCI\VEN_1022&DEV_790B&SUBSYS_D4731022
PCI\VEN_1022&DEV_790B&CC_0C0500
PCI\VEN_1022&DEV_790B&CC_0C05
AMD SMBus

ACPI\VEN_AMDI&DEV_F030
ACPI\AMDIF030
*AMDIF030
AMD GPIO Controller

Son düzenleme:
Ünlem işareti de yok sürücülerde.
Aslında sürücüler güncele yakınsa ve bilinen kritik bir güvenlik açığı yoksa çok kurcalamasak iyi olur. Ama illa güncellemek istiyorum diyorsan aşağıda yazdığım yöntemi deneyebilirsin.

Şu ana kadar gönderdiğin kimlikler SMBus, GPIO (Promontory) ve PSP için. Bunun dışında listede fail yazan Ryzen güç planı da var.

Şimdi installerı çalıştırdığında bilgisayarına sürücü paketleri çıkartılır. Dosya yolu C:\AMD\Chipset_Software\Packages şeklindedir. Sen zaten daha önceden çalıştırdığın için mevcuttur. O dosya yoluna gittiğinde 2 tane alt klasör göreceksindir. O klasörlerdeki gerekli .msi dosyalarını çalıştıracağız.

Başlamadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturmanı isteyeceğim ne olur ne olmaz diye.

• Ryzen güç planı için "C:\AMD\Chipset_Software\Packages\Apps\RyzenPPKG" yolundaki AMD_Ryzen_Balanced-Driver.msi dosyasını yönetici olarak çalıştır.
  • SMBus için "C:\AMD\Chipset_Software\Packages\IODriver\SMBUS" yolundaki AMD-SBxxxSMBus-Driver.msi dosyasını yönetici olarak çalıştır.
  • GPIO (Promontory) için "C:\AMD\Chipset_Software\Packages\IODriver\GPIO_PT" yolundaki Promontory_GPIO-Driver.msi dosyasını yönetici olarak çalıştır.
  • PSP için "C:\AMD\Chipset_Software\Packages\IODriver\PSP" yolundaki AMD-PSP-Driver.msi dosyasını yönetici olarak çalıştır.
Tüm kurulumları yaptıktan sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Eğer .msi dosyalarıyla kurulumu gerçekleştiremezsen Ryzen güç planı dışındakiler için aygıt yöneticisi üzerinden klasörlerdeki INF dosyasını seçerek kurulum yapmayı deneyebilirsin. Ryzen güç planı için de CMD'yi yönetici olarak aç ve cd komutuyla C:\AMD\Chipset_Software\Packages\Apps\RyzenPPKG\RyzenPPKG Driver\WTx64 yoluna gidip AMDPPMSetting.exe -install komutuyla yazılımı kurmayı dene. Tüm işlemler otomatik olacaktır komuttan sonra.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı