B550 için 1 TB SSD önerisi

Gogi

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Gigabyte B550 anakartım var. PC'yi hazır sistem aldım. Hiçbir teknik bilgim yeterliğim yok. 500 GB SSID var, şimdiden doldu. Bu anakarta 2. bir SSID takılıyor mu? Takılıyorsa benim takabileceğim bir şey mi? Takabileceğim bir şey ise hangi markanın 1 TB'sini öneririsiniz? Yazma hızı çok fark ettirir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
KC3000 1TB kullanıyorum memnunum.
Gigabyte B550 DS3H anakarta sahibim 2 tane M.2 girişim var.
Anakart ile KC3000 gen4 destekli ama ben bir türlü çözemedim onu halen gen3 gösteriyor.

Anakartın tam model numarasını, işlemci modelini ve bütçeni belirtirsen mantıklı bir öneri yapabiliriz.

Tahminimce günümüzün hemen her B550 anakartı en azından iki M.2 yuvası bulunduruyor. Ancak yine de tam modeli bilelim. Nihayetinde aklımdaki 4-5 modelden birisini önereceğim.

Prime B550M-K kullanıcısıyım. SATA olarak 1 Kioxia 240GB SSD ve Crucial BX500 1TB SSD kullanıyorum. SATA SSD'ler ortalama 550MB/s hızında çalışıyor. M.2 SSD olarak da Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum. Amazon ile yurt dışından getirtince 1700TL civarına gelmekte. Bütçeni yeterse M.2 SSD tavsiye ederim. Aksi halde Crucial alabilirsiniz.

Alttaki M.2 yuvası gen 3. üstteki ise hem gen 4 hem gen 3 modunda çalışıyor. Acaba sen hangisine taktın?

İkisini yer değişip denedim yine gen 3x4 gösteriyor.
Diğer M.2 diskim de gen3 Apacer 512 GB var o 3x3 gösteriyor.

1689446310995.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı