B550 ile X570 arasında fark nedir?

emrah_8

Kilopat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
2.304
Makaleler
3
Çözümler
3
Ryzen 5600X veya 5800X için veya ileride gelecek yeni modeller için hangi chipsetli anakart seçilmeli? Aralarındaki fark nedir? Kendi aralarında özelliklerine göre eleme yapabileceğim, güzel dizayn edilmiş bir site var mı?
 
VRAM kalitesi ve soğutma kalitesi daha kötü olması lazım ama kesin cevap veremeyeceğim.
VRAM kalitesi ve soğutma kalitesi derken, genelde çok dikkatimi çeken bir şeyler değil bunlar. Sanırım, 5600x ve üzeri işlemcilerde daha çok kendini belli edecek anakart kriteri galiba? Nasıl oluyor yani, kötü diyelim. 5950x taktığımda daha çok mu ısınacak işlemci, anakart? İşlemciyi yine sıvı soğutma ile soğutulurda anakart ısınırsa kendine zarar verir mi bu durumda? Zaten bu serilerde en tepe işlemcisi genel kullanıcı bazında 5950x sanırım. Onuda dandik bir anakarta koysak anakart mı yanıyor anlamadım?
 
VRAM kalitesi ve soğutma kalitesi derken, genelde çok dikkatimi çeken bir şeyler değil bunlar. Sanırım, 5600X ve üzeri işlemcilerde daha çok kendini belli edecek anakart kriteri galiba? Nasıl oluyor yani, kötü diyelim. 5950X taktığımda daha çok mu ısınacak işlemci, anakart? İşlemciyi yine sıvı soğutma ile soğutulurda anakart ısınırsa kendine zarar verir mi bu durumda? Zaten bu serilerde en tepe işlemcisi genel kullanıcı bazında 5950X sanırım. Onu da dandik bir anakarta koysak anakart mı yanıyor anlamadım?

O şekil diyebiliriz anakart yanmaz ama kendini soğutamadığı için işlemciden tam verim alamazsınız. Açıkçası bu 3 üründe 5950X'i besleyebilecek anakartlardır ama bana sorarsanız orta seviye X570 alacağıma üst seviye B550 alırım çok daha iyi olur.
 
O şekil diyebiliriz anakart yanmaz ama kendini soğutamadığı için işlemciden tam verim alamazsınız. Açıkçası bu 3 üründe 5950X'i besleyebilecek anakartlardır ama bana sorarsanız orta seviye X570 alacağıma üst seviye B550 alırım çok daha iyi olur.
Birde şu mevzu varmış, X570'lerde :"Eğer 4.0 şekilde birden fazla ekran kartı veya birden fazla 4.0 nvme kullanacaksanız X570 ile kullanabiliyorsunuz." yazmışlar. Anlamadığım kısım B550 alıp Nvme Raid 0 yapamıyor muyuz?
 
Bir de şu mevzu varmış, X570'lerde:"eğer 4.0 şekilde birden fazla ekran kartı veya birden fazla 4.0 NVMe kullanacaksanız X570 ile kullanabiliyorsunuz." yazmışlar. anlamadığım kısım B550 alıp NVMe RAID 0 yapamıyor muyuz?

Hocam ne yalan söyleyeyim RAID 0 konusunda cahilim ama muhtemelen B550 de 3.0 standartın da çalışacaktır.
 
X570 de 2 tane PCI Nveme 4.0 desteği var ama?
PCI 4.0 desteğini küçümsemeyin derim ben. Ben daha yeni bir sistem sipariş ettim ve x570 TUF Plus anakartını tercih ettim. Soğutma açısından da öyle yanıp biten, ölen, mahvolan bir anakart değil. TUF serisi, ROG strix serisi kadar üst segment olmayabilir, ama yine de tam bir fiyat performans ürünüdür. Ancak tabii şöyle de bir durum var. Benim mesleğim gereği (mimarlık) ssd'lerden iyi performans almam gerekiyor ve yeni nesil PCI 4.0 SSD'lerin okuma/yazma performansları PCI 3.0'a göre çok çok daha iyi. Yani şunu demek istiyorum, sizin sisteminizi ne için kullanacağınıza göre değişiyor anakart tercihiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı