Çözüldü B550 sistem BIOS ekranına atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaanpeker

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistemi Vatan bilgisayarda topladım ve kurulumunu yaptırdım fakat eve geldiğimde güç tuşuna bastığımda bu ekranla karşılaştım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Sistem: ASUS ROG STRIX B550E Gaming AMD Ryzen 5 5600X

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    163,9 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar SSD'de Windows 10 yüklüydü şu an onu kullanamama sebebim nedir acaba?
Sistem BIOS'a attığına göre:
  • SSD'de Legacy Windows var ve CSM kapalı > CSM aç ve SSD'yi ilk sıraya al
  • Ya sa SSD'deki Windows UEFI ama Windows Boot Manager olarak ilk sıraya almadın (Düşük ihtimal zira otomatikman bundan boot etmesi gerekirdi)
Öyle olsa BIOS menüsüne atmaz diye biliyorum ama.
Yoo, niye atmasın? Salt UEFI sistemde CSm kapalı ise atar.
O zaman Launch CSM ayarını enable yapın o ayar sizde yoksa Secure Boot Control enabledeyse disable yapın deneyin birde.
Ama Launch CSM ayarını değiştiremiyorsanız 2. Dediğimi yapın yapabiliyorsanız dediğimi yapıp kaydedip yeniden açın bilgisayarı olacaktır o şekilde.
Yoo, niye atmasın? Salt UEFI sistemde CSm kapalı ise atar.
Abi sistem komple 0 sandım ondan :D

Sistem BIOS'a attığına göre:
  • SSD'de legacy Windows var ve CSM kapalı > CSM aç ve SSD'yi ilk sıraya al.
  • Ya sa SSD'deki Windows UEFI ama Windows Boot Manager olarak ilk sıraya almadın (düşük ihtimal zira otomatikman bundan boot etmesi gerekirdi)

Yoo, niye atmasın? Salt UEFI sistemde CSM kapalı ise atar.

Dediğin durum gerçekleşmiş CSM kapalı ve SSD yerine HDD seçiliydi hepinize çok teşekkür ederim iyi akşamlar iyi forumlar dilerim.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    224,1 KB · Görüntüleme: 37
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı