B550 Tomahawk anakarta Wi-Fi ve Bluetooth kart takmak

omuraycil

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Merhaba B550 Tomahawk anakartım var ve ben Wi-Fi, Bluetooth bir olan kartlardan alıp kullanmak istiyorum. Ama hepsi M.2 ya da mini PCI-e yuvasına uyumlu. Benim de M.2 yuvalarım dolu. Boşta sadece 2 tane PCI-e X1 ve X16 var fakat direk X1 sokete takılabilen ürün bulamadım. Bunun için illa X1'den M.2 veya mini PCI-e soketine dönüştürücü mü almam lazım?

Bir de elimde hazırda PCI-e X4'ten M.2'ye çeviren kart var ama ana kartımda X4 PCI-e yok sadece X1 var oda maalesef uyum sağlamıyor. X4 dönüştürücüyü 2. PCI-e X16 soketine taksam ekran kartı performansına olumsuz etkisi olur mu?
Son olarak bu dönüştürücüler Wi-Fi ve Bluetooth performansında düşüş yaşatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
X16 soketine taksam ekran kartı performansına olumsuz etkisi olur mu?
Son olarak bu dönüştürücüler Wi-Fi ve Bluetooth performansında düşüş yaşatır mı?

Hayır, Yaşamazsınız.

Mesela bu kart mini PCI yuvasına sahip üzerindeki Wi-Fi kartınız değiştirebilir notebooklar ile uyumlu.

Simdi bendeki x4 ceviriciyi x16 ya takip kullanabiliyorum bu tamam.
Ama bendeki adaptor nvme soketi destekliyor ama bu kartlar hep ya mini pci yada ngff a-b formlarinda gene uyum saglamiyor

PCI-e X4 biri ürünü PCI-e X16 slotuna takarak gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…