Babam eve saçma sapan kurallar koydu

Ablam amilyat olduktan sonra birkaç gün beni sevmeyen komşularımda kalmıştım. Dinlemezsem dövüyorlardı vs. resmen adamlar bana emrediyor bende yapmazsam dayak yiyordum. Kötü şey ise 1 hafta boyunca onlarda kalmıştım. Yani o kız gibi 18 yıl gibi kalmadım da yaptıkları buna göre bir hiç.
Dert edinmiş işte çok büyütülecek yanı yok size de geçmiş olsun.
 
Milletin ağladıklarına bak ya 😀 Zor değil aileni bazen dinlemen lazım. Ben mesela her gün 100 küsür soru çözüyorum ve hepsi matematikten. Ayrıca sınavlarda 80'in altında not alırsam genellikle fırçayı yiyorum ama sesim çıkmıyor. Sen bir kumandayı vermeyip "Git kendin al, çomar adam! Nasıl futbol izlersin, çomar adam?!" diye ağlıyorsun. Bir de dünya etrafında dönüyormuş gibi "Uyuyorum, ne futbol izliyorsun?" diye bağırmana sinirlendim. Dünya etrafında dönmüyor, ne yaparsan yap dönmeyecek de. Ablam ameliyat olmuş, acıdan ağlıyordu diye ben üzüntüden uyuyamadım. O gece ilaçla uyumasına rağmen. Ama ailen ile problem yaşamaya devam ediyorsun, ailen ile konuşup nasıl hissettiklerini anlattığını söylemelisin.
Bunun ağlamakla alakası yok. 14 yaşında bir kız çocuğuna böyle davranılmaz. Kız olsun erkek olsun. Yaşı 14 bu çocuğun. Önüne gelen çocuk yapıyor sonra örneklerini görüyoruz. Herkes iyi bir anne ve baba olamaz. Öyle bir aile olacak ki. Baba abarttığında anne devreye girecek. Anne abarttığında baba devreye girecek susturacak birbirlerini. Sonra çocuğum evden kaçtı diye kayıp arama programlarına başvurup sızlanırlar. O çocuk o hale gelene kadar türlü eziyetler, aşağılınmışlıklar geçiriyor. Bir anne, baba çocuğunun özgüvenini törpüleyemez. Aile dediğin çocuğun arkasında durur, hedeflerinin arkasında durur ve destekler. Erkek çocuğuna farklı yaklaşılır, kız çocuğuna farklı yaklaşılır. Erkeği kız gibi törpülerseniz hayatında ezilir, sürekli her yerde küçümsenir, dayak yer, suskunlaşır. Kızı törpülerseniz dışarıdan bağı koparır, aşırı çekingen birisine dönüşür ve suskunlaşır. Bu dünyada gözümüzü açtığımızda bir anne ve babamız belirlenmiş oluyor. Bunu biz seçemiyoruz. Seçemiyoruz ama değiştirebiliyoruz. Hayat herkesi 1-0 önde başlatmayabilir ama 1-1 yapılabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı