Babamdan parayı geri nasıl alabilirim?

Yarın emekli maaşı yatacak, 14-15 bin TL civarında. Ama onu da Garanti Bankası otomatik çekecek, oradan da alamam. Mecburen temmuz ayını beklemek zorundayım.
kredi borcunuzmu var neden çekiyor otomatik ayrıca hepsini çekemez emekli maaşının,icralık mı oldunuz?

Kredi borcunuzmu var neden çekiyor otomatik ayrıca hepsini çekemez emekli maaşının, icralık mı oldunuz?

Hayır, babamın emekli maaşından bahsediyorum. Kiracılar da babamın, benim değil. Garanti Bankası'na 110 bin TL borç var. Yapılandırma yaptık, banka borcu kapattı ve taksitlendirdi. Her ay yaklaşık 10.800 TL ödüyor. 3-4 bin geriye kalıyor 12 ay taksit yaptı banka. Kalan parayı da kendisi harcıyor.

Hayır, babamın emekli maaşından bahsediyorum. Kiracılar da babamın, benim değil. Garanti Bankası'na 110 bin TL borç var. Yapılandırma yaptık, banka borcu kapattı ve taksitlendirdi. Her ay yaklaşık 10.800 TL ödüyor. 3-4 bin geriye kalıyor 12 ay taksit yaptı banka. Kalan parayı da kendisi harcıyor.
Anladım,umarım alırsın paranı.

Merhaba,
Arkadaşımdan mart-nisan aylarında parça parça para aldım ve babama verdim, çünkü bankaya borcu vardı. Ancak babam bu parayı bankaya yatırmadı. Sadece bir tane çeyrek altın almış, geri kalanını harcamış, ne yaptığını da tam olarak bilmiyorum.
Sonra mayıs ayında arkadaşımdan 10-15 bin TL daha aldım ve yine babama verdim. Böylece toplamda 30 bin TL oldu. Ama babam bu paranın sadece 2.600 TL'sini bankaya yatırmış.
Yani şu anda arkadaşıma 30 bin TL borcum var. Sözde bu ay ödeyecektim. İki kira yattı, toplamda 24.000 TL. Ancak nişan'da bir kira uzak yerde harcandı.
Şimdi babam bana diyor ki: “temmuz ayında gelecek kiradan verirsin arkadaşına.”
Üstüne bir de yüzsüzce, “60.000 TL arkadaşından al borcu kapatalım, kiradan veririz,” diyor.
Kendimi arkadaşıma karşı çok kötü hissediyorum. Bu durum gerçekten ayıp oluyor.
Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba, bu durumda babanızın borcu sonraki ay vereceği de meçhul. Borcu arkadaşınızdan siz istediniz, dolayısıyla borç sizin borcunuz. Kendiniz 1 ay çalışın ve babanızdan parayı isteyin. Vermezse, kendi maaşınızdan ödersiniz. Durumu zaten arkadaşınıza açıklamışsınız, bence arkadaşınızı tekrar babanızla muhatap etmeyin. Çalışıp kendiniz ödeyeceğinizi söyleyin ve öyle bir arkadaşı kaybetmeyin bence.

Arkadaşına olan borç sana kaldı gibi görünüyor, onu öde. Sonra evden ayrıl, milyoner bile olsan sürünüyormuş pozları kes çünkü bu anne baba seni ölene kadar sömürmeye devam eder.

Ne anneler babalar var... Bir benimkilere bakıyorum bir de böylelerine. Bunlar anne babaysa benimkiler melek ve kız kardeşimle ben de Allah'ın seçilmiş kulları falanız herhalde.

Yapacak bir şey yok. Çalışıyorsan borcu sen öde. Çalışmıyorsan da işe girerek parayı çıkarabilirsin. Zaten babanın borcu için neden arkadaşından borç istiyorsun ki? Borcu borçla kapatmak her zaman risklidir. Özellikle dostluk ilişkilerinde aranı da bozabilir. Daha çok arkadaşına üzüldüm. Çocuğun İyi niyetine yazık olmuş.

Dostum baban karanlık işler peşinde. Seni de bunlara alet ediyor. Dikkatli ol. Boşuna dememişler bu devirde babana bile güvenme diye. Sen de bunun bir örneğisin.

Baban senin arkadaşın olduğu için borcu yeterince ciddiye almıyor anladığım kadarıyla. Arkadaşının bir büyüğünün devreye girmek istediğini ima edersen belki ciddiye alır biraz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı