"Bağlantınız Gizli Değil" Hatası

Deadz

Decapat
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
62
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 1-2 aydır bu sorun ile uğraşıyorum. Çözüm konusunda bayağı ilerledim gibi fakat hala sorunu kalıcı olarak çözmüş değilim. Bu sıralar çok sık bir şekilde internette bu sorunu yaşayan arkadaşlar olduğunu da gördüm. Bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımlarını beklerim.

Sorunumu ve yaptığım aşamaları detaylı olarak anlatacağım ki sizin de değerli vaktinizi çalmayayım. Sorun öncelikle Chrome, Opera gibi tarayıcılarda internette herhangi bir siteye -Google'da arama yapmak, Youtube.com vs bile- giremeyip bağlantınız gizli değil hatası almak ile başladı. İlginç bir şekilde sadece Edge'de sorun yoktu. Bununla beraber fark ettim ki bilgisayarın "Ara Sunucu" ayarlarında "Ayarları otomatik olarak algıla" seçeneği kapalı, "Kurulum komut dosyası kullan" seçeneği açık durumda ve altında bir "Betik Adresi" var (http://127.0.0.1:86/). Bu ayarları el ile değiştirmek mümkün değil. Sanıyorum bunun "Ayarları otomatik algıla" seçeneğinde olması ve "Kurulum komut dosyası kullan"ın kapalı olması gerekmekte. Betik adresini silip kapatıyorum ve otomatik algılaya getiriyorum, ayarları hemen tekrar açtığımda eski halinde buluyorum. İnternette yaptığım araştırmalar ve bu sitede de var olan çözüm yollarını denerken bu sorunu çözen tek şeyin regeditteki (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings) dizinindeki ProxySettingsPerUser değerini 0'dan 1 yapmak olduğunu gördüm. Bunu yaptığımda sorun çözülüyor. Ara sunucu otomatik algıla oluyor veya düzenlenilebilir hale geliyor. İnternet sorunu da halloluyor. Lakin bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrardan aynı sorun devam ediyor ve ara sunucu ayarları eski haline dönüyor. İnternete girilebilir durumda oluyor veya olmuyor, bazen birkaç gün sonra tekrardan bağlantınız gizli değil hatası alınıyor.

Bazı arkadaşlar Malwarebytes ile taratıp sanıyorum sorununu çözmüş, bunun üzerine indirip denedim. Bazı Adware'lar buldu, sildim fakat sorunum çözülmedi. Başka antimalware, kayıt defteri düzenleyiciler ve antivirüs programları denedim (Bitdefender, HitmanPro, Reason Up, Registry Repair, IObit Malware Fighter, Registry Life, Zemana Antimalware). Bunların hepsi çoğunlukla temiz buldu, bir sorun bulamadı. Bulduklarını da sildim fakat sorunla bağımsızlardı. Bir tek Zemana tam taramada çıkmazken akıllı taramada Malicious Setting diye 3 adet sorun buldu, bunlar da regeditteki değiştirdiğimiz ayara benzer ayarlar. Bunu sil dediğimiz zaman ara sunucu ayarları otomatik algılaya dönüyor. Sanıyorum el ile yaptığımız işleme benzer bir işlem yapıyor. Tabii ki bilgisayarı kapatıp açıncaya kadar. Tekrar taratıyorum tekrar buluyor tekrar siliyorum tekrar başlatıyorum döngü bozulmuyor. Bunun da haricinde Malwarebytes isimli programda virüsü bulan arkadaşlar "hijack.autoconfigurl.prxysvrrst" ismiyle ya da benzeri tarzda isimle bulmuşlar. Ben de el ile taramak istedim regediti ve birkaç tane AutoConfigUrl ile başlayan değer buldum. Bir de baktım ki adresleri beni zorla o betik adresine iten http://127.0.0.1:86/ adresi. Hepsini el ile sildim. Adresleri şunlar:
1- (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings)
2- (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\iphlpsvc\Parameters\ProxyMgr\{D7407CCC-75F7-4B39-A5B7-057B92C3F1B9})

Fakat bunları silmem de sorunu çözmedi. Aynı şekilde güvenli modda silmeyi denedim fakat o da bu sorunu çözmedi. Aynı zamanda yüksek ihtimalli olarak bağlantılı bulduğum bir sorun da bütün tarayıcılarda Google'da arama yaptığım zaman sonuçların üstünde 3-4 tane güvenilir olmayan sitelere reklamlar çıkıyor. Bağlantılı bulmamın sebebi Zemana ile sorunu düzelttiğimde bu reklamların çıkmaması. Özellikle geçmişten aynı aramaları da yaptım, çıkmıyorlar.
Tarayıcıların ayarlarını da tek tek sıfırladım bu arada.

Konuyla alakalı yabancı kaynaklardan anlayan arkadaşlara bir iki örnek atmak isterim, bayağı aynı sorun gibi duruyor:

proxy http://127.0.0.1:86/ keep coming back when restart. - Virus, Trojan, Spyware, and Malware Removal Help
(Mesela bu arkadaşın sorunu çözülmüş, aynı fixlist'i user adlarını değiştirerek denedim belki olur diye, olmadı. Eksik işlem olabilir tabii ki bilen arkadaşlar söylerse süper olur.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Saat doğru, başka biri daha önermişti bu forumda benzer hataya, ilk ona bakmıştım zaten. Sağolun yine de :)
 
Altta yazanları kopyalayıp not defterine yapıştırın. Dosyayı kaydedin uzantısını txt yerine reg yapıp çalıştırın. Her bilgisayarı açtığınızda çalıştırın. Ben 2-3 seferden sonra çalıştırmama gerek kalmadan kurtuldum bu sorundan.


Windows Registry Editor Version 5.00


[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"ProxyEnable"=dword:00000000
"ProxyOverride"=-
"ProxyServer"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"ProxyEnable"=dword:00000000
"ProxyOverride"=-
"ProxyServer"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"ProxyEnable"=dword:00000000
"ProxyOverride"=-
"ProxyServer"=-

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"ProxyEnable"=dword:00000000
"ProxyOverride"=-
"ProxyServer"=-

[HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"ProxyEnable"=dword:00000000
"ProxyOverride"=-
"ProxyServer"=-

[HKEY_USERS\...\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"ProxyEnable"=dword:00000000
"ProxyOverride"=-
"ProxyServer"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"ProxySettingsPerUser"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"Connection Settings"=dword:00000000
 
Öneri için teşekkürler :) peki ara sunucudaki betik adresi de gitti mi yoksa bağlantınız gizli değil hatası mı çözüldü?
 
Ara sunucu? Betik? Dediğiniz şeyleri hiç bilmiyorum :) Şöyle ki bende sadece Google'da arama yaparken (Diğer google servislerinde Youtube, gmail vs. sıkıntı yok) sıkıntı oluyordu. Rogue Killer çalıştırıp tarama yapmıştım. Tarama sonucunda kayıt defterinde 2 tane girdi buluyordu ve bu girdileri Rogue Killer ile silince düzeliyordu. Fakat bilgisayarı her açışımda tekrar bu girdiler oluşuyordu. Process Monitor kullanarak bu girdileri hani uygulamanın oluşturduğunu kontrol ettiğimde regedit.exe nin kendisinin oluşturduğunu fark ettim ve çıkmaza girdim. Araştırmaya devam ederken bu attığım reg metnini buldum ve denemeye değer diyerek çalıştırdım ve işe yaradı. Şimdi her bilgisayarı açtığımda olmuyor ama 2-3 kerede bir oluyor. Olduğu zaman reg dosyasını çalıştırıyorum hemen düzeliyor. Fakat bu reg dosyası kontrol ettiğimde Kayıt defterindeki sıkıntılı girdileri silmiyor. Yani sorunun köküne iniyor sanırım ama çözebilmiş değilim. Çünkü dediğim gibi bu tarz işlerden pek anlamıyorum.
 

Geri
Yukarı