Güz döneminde Dersten Kalmak

afrodizies

Yoctopat
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Arel Üniversitesi 1. Sınıfta okuyorum. Fizik 1 dersinden kaldım ve güz döneminde fizik 2 dersi var. Şimdi ben fizik 1 den kaldığım için güz döneminde olan fizik 2 dersini seçemeyecek miyim? Bağlı ders diye birşey varmış ve bu dersler bağlı olunca seçemiyormuşsun galiba ama bağlı olup olmadığını da bilmiyorum.

NOT: BAŞLIK GÜZ DÖNEMİNDE KALMAK OLUCAKTI
 
Son düzenleme:
Bağlı ders olup olmadığını nasıl anlayabilirim araştırdım da bulamadım.
Olan olduğuna göre seçip seçemeyeceğini şimdi öğrenmenle bahar döneminde ders kayıt esnasında öğrenmen bir şeyi değiştirmeyecek🤣 Yine de öğrenmek istersen danışman öğretmenine mail atarak sorabilirsin.

NOT: Güz dönemi 1.dönem, bahar dönemi 2. dönem oluyor.
 
Öğrenci sisteminde bağlı dediğin şeyden olup olmadıkları yazar. Büyük ihtimal öyle değildir. Bölüm derslerinde bile pek ön koşul koymuyorlar. En kötü bölüm ders içeriklerinin olduğu kısımda yazar.

Bu arada dönem isimlerini karıştırıyor gibisin.
haklısın dönem isimlerini karıştırmışım öğrenci sistemine baktım da bulamadım
Bölümünün sitesini atar mısın?
 
Son düzenleme:
Bölüm derslerinde bile pek ön koşul koymuyorlar
Bizde neredeyse hepsi ön koşullu :(
1643232848345.png
 
Havuz derslerinde ön koşul olmaz, hatta bölüm derslerinde bile genellikle böyle bir ön koşul olmaz. Ancak bazı mesleki derslerin giriş derslerinde başarısız olursan devam dersin alamayabilirsin.
Tabii bunlar üniversitelerin özerk olması sebebi ile farklılık gösteriyor. Öğrenci işlerinden ya da sorumlu hocandan bilgi alabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı