Sürprizbozan Baldur's Gate 3 öldür görevi nasıl yapılır?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Çatlı Reis

Hectopat
Yer
Fransa, Paris, Eiffel Tower
Daha fazla  
Diyalog sırasında bana bir seçim hakkı sundu cüceler'i mi yoksa Nere'yi mi öldüreceksin dendi bende cüceleri seçtim. Daha sonra şu mantar gibi olan yaratıkların efendilerinin yanına gidince bana Nere'yi öldür diye görev verdi ama Nere'nin yeri görünmüyor. Ne yapmam gerek? Bu görevi nasıl geçeceğim?

Diyalog sırasında bana bir seçim hakkı sundu cüceler'i mi yoksa Nere'yi mi öldüreceksin dendi bende cüceleri seçtim. Daha sonra şu mantar gibi olan yaratıkların efendilerinin yanına gidince bana Nere'yi öldür diye görev verdi ama Nere'nin yeri görünmüyor. Ne yapmam gerek? Bu görevi nasıl geçeceğim?
J'ye basıp görev ekranındayken görevi seçip "Haritada Göster" deyince göstermesi lazım. Belki başka bir lokasyonda olabilir mi hedef?

J'ye basıp görev ekranındayken görevi seçip "Haritada Göster" deyince göstermesi lazım. Belki başka bir lokasyonda olabilir mi hedef?

Hocam basıyorum ama göstermiyor anlayamadım bir türlü.

Bulunduğunuz haritadan gemiyle ilerleyeceğiniz bir bölüm daha var. O görev orada.

Hocam orası zalim ocak denilen yer oraya gittim zaten. Nere bir yıkıntının içindeydi barut ile orayı patlatıp Nere'yi kurtardım. Sonrasında bana seçenek sunuldu Nere'yi öldür ya da Cüceler'i öldür diye. Bende cüceleri öldürmeyi seçtim hatta.

Gemi ile ilerleyeceğim başka bir yer daha mı var anlamadım.

Hocam basıyorum ama göstermiyor anlayamadım bir türlü.

Hocam orası zalim ocak denilen yer oraya gittim zaten. Nere bir yıkıntının içindeydi barut ile orayı patlatıp Nere'yi kurtardım. Sonrasında bana seçenek sunuldu Nere'yi öldür ya da Cüceler'i öldür diye. Bende cüceleri öldürmeyi seçtim hatta.

Gemi ile ilerleyeceğim başka bir yer daha mı var anlamadım.
Ben yanlış anlamışım ilerlemeniz gereken yere gelmişsiniz. Siz Nere'i göçük altından kurtardığınız anda onunla konuştuktan hemen sonra onu öldürmemişsiniz sanırım. Öyle olunca hikayeye göre Nere gitti başka bir yerde bulursanız haritada görünür veya bulamazsınız görev düşer.

Ben yanlış anlamışım ilerlemeniz gereken yere gelmişsiniz. Siz Nere'i göçük altından kurtardığınız anda onunla konuştuktan hemen sonra onu öldürmemişsiniz sanırım. Öyle olunca hikayeye göre Nere gitti başka bir yerde bulursanız haritada görünür veya bulamazsınız görev düşer.

Yani hocam adam resmen yok oldu. Bir de onu öldürmememe rağmen o mantar gibi yaratıkların lideri de bana görev veriyor git öldür diye. Yani bu olaylar yaşadıktan sonra alıyorum ben bu görevi.

Hocam peki önceki save dönüp Nere'yi öldürsem ödülü iyi oluyor mu? Eğer öyleyse dönmeyi düşünüyorum çünkü. Ha derseniz ki gerek yok ileride daha da güzel ödüller alıyorsun o zaman devam edeyim.

Bir de bir sorum daha olacak. Şimdi bu githiyanki yuvasını bul ve aydınık kulesi midir nedir ona çık diyor. Her ikisinde de bastığımda bana seçenek sunuyor. Sanırım bu seçenekten sonra Act 1 bitiyor. Ama çözemediğim şey benim hangi yerden gitmem gerektiği. İlk önce kuleye mi çıkayım yoksa Githiyanki yuvasına mı gideyim?

Ben oraya kadar gelmedim ama şundan adım gibi eminim (daha önceki oyunlarından) ileride mutlaka daha iyi ödüller alacaksınız, kesinlikle aklınız yapamadıklarınızda kalmasın.

Yani hocam adam resmen yok oldu. Bir de onu öldürmememe rağmen o mantar gibi yaratıkların lideri de bana görev veriyor git öldür diye. Yani bu olaylar yaşadıktan sonra alıyorum ben bu görevi.

Hocam peki önceki save dönüp Nere'yi öldürsem ödülü iyi oluyor mu? Eğer öyleyse dönmeyi düşünüyorum çünkü. Ha derseniz ki gerek yok ileride daha da güzel ödüller alıyorsun o zaman devam edeyim.

Bir de bir sorum daha olacak. Şimdi bu githiyanki yuvasını bul ve aydınık kulesi midir nedir ona çık diyor. Her ikisinde de bastığımda bana seçenek sunuyor. Sanırım bu seçenekten sonra Act 1 bitiyor. Ama çözemediğim şey benim hangi yerden gitmem gerektiği. İlk önce kuleye mi çıkayım yoksa Githiyanki yuvasına mı gideyim?
Sonuçta Nere'nin görevi var sen onu bırakırsan gider hocam. Bide siz gemiyle oraya gitmeden önce liderle Nere konuşması yapmadınız sanırım. Oyun şuraya gidiyorsunuz emin misiniz dediğinde bulunduğunuz haritayı mutlaka didik didik edin. Nere'i öldürmeyince ne oluyor bilmiyorum çünkü ben Nere'i öldürdüm. TP ve değerli eşya veriyordu. Hikaye de ona göre işliyor tabi. Nere çok büyük bir karakter değil ama küçük bir karakter de değil. Goblin kampında bir Drow büyücü vardı o ayarda.

Şimdi 2. sorun da yine tercihlere bağlı. Ama ben bir kereye mahsus kendi oyunuma göre bir ipucu vereyim. Evet ACT bitiyor. Ya karanlıkaltından ya da dağ geçitlerinden gidin diyor seçeneklerde. Halsin karanlıkaltından gidin diyor. Bende öyle yaptım. Oradan karanlıkaltından gölgelanetli topraklara gireceksiniz. Oraya girin ama orada Raphael 'in gir dediği yere hemen girmeyin 1, ay kulelerine hemen yaklaşmayın 2. Geri kalan her yere girin yapın. Yine orada dağ geçitlerine giden gizli bir yol var. Dağ geçitlerine oradan girin. Dağ geçitlerini bitirin. Ondan sonra serbest yani geri gelin Raphael'in göründüğü yerdeki yere ve ay kulelerine. Buraları artık yapın ve buralarda baya bir şeyler olacak.

Sonuçta Nere'nin görevi var sen onu bırakırsan gider hocam. Bir de siz gemiyle oraya gitmeden önce liderle Nere konuşması yapmadınız sanırım. Oyun şuraya gidiyorsunuz emin misiniz dediğinde bulunduğunuz haritayı mutlaka didik didik edin. Nere'i öldürmeyince ne oluyor bilmiyorum çünkü ben Nere'i öldürdüm. TP ve değerli eşya veriyordu. Hikaye de ona göre işliyor tabii. Nere çok büyük bir karakter değil ama küçük bir karakter de değil. Goblin kampında bir Drow büyücü vardı o ayarda.

Şimdi 2. sorun da yine tercihlere bağlı. Ama ben bir kereye mahsus kendi oyunuma göre bir ipucu vereyim. Evet ACT bitiyor. Ya karanlıkaltından ya da dağ geçitlerinden gidin diyor seçeneklerde. Halsin karanlıkaltından gidin diyor. Bende öyle yaptım. Oradan karanlıkaltından gölgelanetli topraklara gireceksiniz. Oraya girin ama orada Raphael'in gir dediği yere hemen girmeyin 1, ay kulelerine hemen yaklaşmayın 2. Geri kalan her yere girin yapın. Yine orada dağ geçitlerine giden gizli bir yol var. Dağ geçitlerine oradan girin. Dağ geçitlerini bitirin. Ondan sonra serbest yani geri gelin Raphael'in göründüğü yerdeki yere ve ay kulelerine. Buraları artık yapın ve buralarda bayağı bir şeyler olacak.

Tamamdır şimdi anladım hocam. Haritada sanırım atladığım bir yer yok 30 saat oldu çünkü ama yine de bir kolaçan ederim. Nere meselesine gelince de keşke erkenden fark edip save dönüp Nere'yi öldürseydiö diyorum ama şimdi üstüne 1.30 saat oynadığım için dönmeye üşenmiyor değilim. Ama biraz önemli bir karakter olduğunu söylüyorsunuz bu yüzden de acaba dönsem mi diye düşünüyorum. Bakayım bir karar vereceğim kendime göre.
Bir de hocam bir tavsiyenizi almak isterim. Ben şimdi sınıfımı Barbar, Dövüşcü, Ruhban ve Büyücü diye kurdum açıkçası şu anki halinden menunum ama sizce bunların arasından değişmem gereken biri var mıdır? Bu arada Ruhbanı sadece can tamlaması ve kalkan yapması için kullanıyorum yani ağırlık olarak koruma büyüleri falan.

Tamamdır şimdi anladım hocam. Haritada sanırım atladığım bir yer yok 30 saat oldu çünkü ama yine de bir kolaçan ederim. Nere meselesine gelince de keşke erkenden fark edip save dönüp Nere'yi öldürseydiö diyorum ama şimdi üstüne 1.30 saat oynadığım için dönmeye üşenmiyor değilim. Ama biraz önemli bir karakter olduğunu söylüyorsunuz bu yüzden de acaba dönsem mi diye düşünüyorum. Bakayım bir karar vereceğim kendime göre.
Bir de hocam bir tavsiyenizi almak isterim. Ben şimdi sınıfımı Barbar, Dövüşcü, Ruhban ve Büyücü diye kurdum açıkçası şu anki halinden menunum ama sizce bunların arasından değişmem gereken biri var mıdır? Bu arada Ruhbanı sadece can tamlaması ve kalkan yapması için kullanıyorum yani ağırlık olarak koruma büyüleri falan.
Nere meselesinde cüce ve gnom ayrımını yapmak lazım. Cüceler Drow'a yardım ediyor, oradaki toplulukta Gnomlara eziyet ediyor. O yüzden Nere çok sinirimi bozdu benim. Bu konu bu kadar.

Takımında hiçbir sorun yok. Keşif yaparken yanına Rogue alabilirsin sadece. Bide Ruhbanı genelde kullanmıyorlar. Ama ben Ruhbanla ciddi işler yaptım. Yeri geldi hortlak defettim yeri geldi canavar sabitledim yeri geldi savaşçıların kılıcını düşürdüm. Bence güzel rehber.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı