Balığın yüzgeç diplerinde kan var

diamotoash

Yoctopat
Daha fazla  
3 yıldır benimle olan Japon balığım bir anda yerde durmaya başladı. Arada çırpınıp duruyor yukarı yüzüyor ama sonra geri dibe batıyor. Dün gayet iyiydi. Ne oldu bilmiyorum. Birilerine sordum ve suyunu değiştirmek dışında yapabilecegim bir şey olmadığını söylediler ama bir şey yapmadan ölmesini beklemek istemiyorum. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 yıldır benimle olan Japon balığım bir anda yerde durmaya başladı. Arada çırpınıp duruyor yukarı yüzüyor ama sonra geri dibe batıyor. Dün gayet iyiydi. Ne oldu bilmiyorum. Birilerine sordum ve suyunu değiştirmek dışında yapabilecegim bir şey olmadığını söylediler ama bir şey yapmadan ölmesini beklemek istemiyorum. Ne yapabilirim?

Hocam akvaryumda taş var mı? Büyük ihtimal taşa surtunup zedelemistir orasını ya da suda aşırı amonyak var dinlenmiş su ile değiştirin bir de fotoğraf atma şansınız varsa atın.

Akvaryumu atar mısınız?
Balık şuan daha iyi ama bilmiyorum (suyu normalde az değil tam dolduruyorum)
İlk fotoğraftaki gibiydi attığımda

Hocam akvaryumda taş var mı? Büyük ihtimal taşa surtunup zedelemistir orasını ya da suda aşırı amonyak var dinlenmiş su ile değiştirin bir de fotoğraf atma şansınız varsa atın.
Ayy var. Çıkarayım mi? Olaydan sonra suyunu değiştirdim ve şuan durumu daha iyi ama hala yüzüsünde gariplik var ve kırmızı lekeler gitmedi
Şuan vs önce

Dosya Ekleri

• IMG-20241010-WA0002.jpg
    IMG-20241010-WA0002.jpg
    94,9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20241014_022027_781.jpg
    IMG_20241014_022027_781.jpg
    208,9 KB · Görüntüleme: 24
Hocam şuan bir sorun var mı yoksa devam mı? Yemeğini ne kadar sürede temizliyorsun? Su değişimi yapıyor musun? Akvaryum 5 litre gibi duruyor ve japon balıklarıda çok dışkı yapar bu yüzden çoğu balık bundan ölür.

Hocam yanına koi, Japon türü balık almanızı tavsiye ederim hassas hayvanlar tek kalmasın. Şu an sadece petshotan akvaryum mantar losyonu almanızı tavsiye ederim, imkanınız varsa filtrede takabilirsiniz.

Hocam şuan bir sorun var mı yoksa devam mı? Yemeğini ne kadar sürede temizliyorsun? Su değişimi yapıyor musun? Akvaryum 5 litre gibi duruyor ve japon balıklarıda çok dışkı yapar bu yüzden çoğu balık bundan ölür.
Şuan yüzüşünde gariplik var ama onun dışında iyi. Suyunu 2 haftada bir (balık ve suyunun yarısını başka bir kaba alarak akvaryumu ve içindeki taşları suyla yıkıyorum) değiştiriyorum.
Hocam yanına koi, Japon türü balık almanızı tavsiye ederim hassas hayvanlar tek kalmasın. Şu an sadece petshotan akvaryum mantar losyonu almanızı tavsiye ederim, imkanınız varsa filtrede takabilirsiniz.
Daha önce bir arkadaşı vardı ama kendisi çok önce öldü ama yeni bir tane alabilirim. Söylediklerinizi alacağım çok teşekkürler

Şu an yüzüşünde gariplik var ama onun dışında iyi. Suyunu 2 haftada bir (balık ve suyunun yarısını başka bir kaba alarak akvaryumu ve içindeki taşları suyla yıkıyorum) değiştiriyorum.

Daha önce bir arkadaşı vardı ama kendisi çok önce öldü ama yeni bir tane alabilirim. Söylediklerinizi alacağım çok teşekkürler.

Rica ederim.

Şuan yüzüşünde gariplik var ama onun dışında iyi. Suyunu 2 haftada bir (balık ve suyunun yarısını başka bir kaba alarak akvaryumu ve içindeki taşları suyla yıkıyorum) değiştiriyorum.
Hocam eğer bir yerde durmuyorsa veya altta yamuk durmuyorsa sorun yoktur evet arkadaşın dediği gibi bir çift iyi olabilir balığınız dişi ise bir erkek ile onları neşelendirebilirsin veya akvaryumun hacmine göre 2 balıkta alabilirsin ortalama 5L=1 balık.

Yeni konular

Geri
Yukarı