Ballon d'Or Ödülünü Messi Kazandı

Ama o yıl bireysel performans olarak Messi ve Sneijder arasında uçurum fark vardı. Bu sene Lewandowski ve Messi arasında o fark yok.
Ben 2021'de Messi'nin akılda kalan bir performansını hatırlamıyorum. Siz şunu karıştırıyorsunuz bu dünyanın en iyi futbolcusu ödülü değil, yılın futbolcusu ödülü. 2 takımlı Copa America'dan dolayı aldıysa yine benim içime sinmiyor.
 
Messiciyim ve Ronaldo'ya sonuna kadar saygı duyuyorum. Evet Messinin yeri bende başka ama G.O.A.T diye ayırmak yerine 2'sini izlemektende aşırı keyif aldım. Ronaldo artık zevk vermiyor orası ayrı. Juve'ye gittiğinde bende olan heyecanı bitti. Bu 2'sinin ön plana çıkmasının sebebi ise kendilerine iyi bakıp yaptıkları işe saygı duymaları. Ronaldinho ve Neymar gerçeği var gözlerimle gördüğüm. Messi'nin yeteneği çok ayrı onu da ayırmak lazım ama Ronaldinho ve Neymar kendilerine, Messi ve Ronaldo kadar baksalardı bence Messiyle Ronaldoya çok rahat rakip olabilirlerdi. Pure Talent dediğimiz yeteneklerdi tıpkı Messi gibi. Ama Ronaldo'nun saygıyı hakettiği en büyük nokta, "Quaresma benden yetenekliydi ama ben en çok çalışandım" diyerek ne kadar çalışkan olduğunu da anlattı. Yani bence biraz gereksiz tartışmalar. Tıpkı Kobe ve Lebron gibi. Kobeci olarak Lebron'a son derece saygı duyuyorum ve 2'sini izlemekten de büyük keyif aldım.
 
Ben 2021'de Messi'nin akılda kalan bir performansını hatırlamıyorum. Siz şunu karıştırıyorsunuz bu dünyanın en iyi futbolcusu ödülü değil, yılın futbolcusu ödülü. 2 takımlı Copa America'dan dolayı aldıysa yine benim içime sinmiyor.
Hayır karıştırmıyorum. Dünyanın en iyi futbolcusu ödülü olsa zaten ilk mesajımda da belirttiğim gibi Lewandowski'nin de çok hakkettiğini belirtmem. Messi Copa America almasa zaten burada tartışıyor bile olmazdık.
 
Lewandowski popülizm kurbanı oldu.
Katılıyorum. 2020 yılında da iptal edilen Ballon d'Or ödülünü de yine Lewa hak etmişti, bu sezonda yine Lewa'nın hakkı idi.

Daha önce Messi'nin daha iyi olmasına rağmen Ronaldo ve Modric kazandı ödülü. Tabii Lewa da çok iyiydi ama kupa Messi'yi öne çıkardı.
Ronaldo'nun aldığı hiçbir Ballon Dor Messi'nin hakkı değildi, hepsini Ronaldo hak etmişti, 4 defa Real Madrid ŞL, 1 defa da MANU ŞL ligi kazandı ve ŞL de attığı gollerin haddi hesabı yok. Hangi mantıkla bunları Messi'nin kazanması gerektiğini iddaa ediyorsun?

Ayrıca Copa America kıstas kabul edilemez, önemsiz bir turnuva Avrupa Şampiyonasına göre. Avrupa Şampiyonası çok daha zorlu. Arjantin ve Brezilya orada rakipsiz, ara sıra Şili ve Uruguay bir şeyler yapmaya çalışıyor.
2010'da Wesley Sneijder Avrupa'nın tozunu attırıyordu. Inter'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasında büyük rol oynamış, Dünya Kupa'sında ikincilik kazanmıştı. Yine o sezon performansa bakılmadan ezbere Messi'ye verilmişti ödül. Hatta Iniesta "Ballon D'Or Sneijder'in hakkı" diye açıklama yapmıştı.
Kesinlikle o yılda Messi'nin hakkı değildi. Evet Messi çok çok daha iyi bir oyuncu ama bu ödül verilirken sezonluk veriliyor genel performansa göre değil. O sezonda kesinlikle Sneijder hak etmişti.
 
Ronaldo'nun aldığı hiçbir Ballon Dor Messi'nin hakkı değildi, hepsini Ronaldo hak etmişti, 4 defa Real Madrid ŞL, 1 defa da MANU ŞL ligi kazandı ve ŞL de attığı gollerin haddi hesabı yok. Hangi mantıkla bunları Messi'nin kazanması gerektiğini İddia ediyorsun?
Mantık sorgulamadan önce mesajları dikkatli oku istersen. İddia etmiyorum. Bireysel performans ve istatistik olarak daha iyiydi diyorum sadece bu sene Lewandowski'nin olduğu gibi. Ama bu ödül bireysel performanstan daha çok kupaya baktığı için Ronaldo'nun alması normal Messi'nin bu sene alması gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı