Banka hesabında bloke varken başka hesap açılabilir mi?

semih24

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir tanıdığımız hatır çeki istemişti verdik, bu daha sonra kaçtı gitti kendisine ulaşamadık.
Çeki ödeyemediğimiz içinde çek yazdırılmış ve banka hesaplarımıza genel bloke konulmuş.

Ziraat ve Yapı Kredi'de banka hesabımız var ikisinde de bloke görünüyor şu an.
Yani para yatırırsam veya başkası para gönderirse hemen bloke oluyor parayı kullanamıyorum.

Benim sorum şu, mobil bankacılıktan girip yeni hesap aç seçeneğiyle ek hesap açarsam o hesabada otomatik bloke konulur mu yoksa sorunsuz kullanabilir miyim?
Veya Ziraat ve Yapı Kredi haricinde herhangi bir bankaya gidip hesap açtırsam oraya da sistemden otomatik bloke konulur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni Hesap Açma İle Blokeden Kurtulabilir Miyim?

Borç nedeniyle banka hesabı bloke edilmiş kişiler başka bankalardan yeni hesap açabilirler. Yeni açılan hesap ile bloke edilen hesapta yapılamayan bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi mümkündür. Yeni açılan hesapta bloke işleminin uygulanabilmesi için yeniden talep yapılması gereklidir. Yeni açılan hesap için alacaklı kişi ya da kurum tarafından bloke talebi gelmediği sürece yeni hesabınızı kullanabilirsiniz. Fakat açılan yeni hesapta da borçlanılması durumunda açılan yeni hesaba da bloke konulması yoluna gidilecektir. Bu sebeple de hesabına bloke konulan kişiler bakımından yeni hesap açılması işlemi uygun olmayacaktır.

Banka hesabına bloke konulan kişiler için yeni banka hesabı açma uygulaması sadece geçici olarak bankacılık işlemlerini yapabilmelerini sağlar ancak yeni hesap açma ile blokeli hesabın blokesinin kaldırılabilmesi mümkün değildir. Banka hesaplarının blokesini kaldırabilmek adına yapılması gereken hesabın bloke edilmesine konu borçları ödemektir.

Kaynak : Banka Hesabına Bloke Konulması & Kaldırılması (MASAK) 2025

Kesin bilgi maalesef söz konusu icra/takip bitmeden bloke kalkmaz.
Sadece şöyle şansınız olabilir.
İslami bankalar para teminatlı kart veriyorlar.
Kuveyt Türk
Albaraka
Türkiye finans..

Gidersiniz 22.000₺ verip 20.000 limitli kart alırsınız.
Parayı önden peşin verince sorun olmaz.
Fatura,yemek,market, yakıt hepsini karttan halledersiniz.
Banka kendisi bloke/teminat uyguluyor.
Başkası bloke koyamıyor.

Banka bloke kendisi koyduğu için hesaba para gelebiliyor.
Tek sorun kartta asgari ödeme yok.
Tamamını ödemek zorundasınız...
22.000₺ verip 20.000₺.
33.000₺ verip 30.000₺
44.000₺ verip 40.000₺ limitli kart çıkartabilirsiniz.

Cevaplar için teşekkürler.
En kısa sürede çeki ödeyip blokeyi kaldırtacağım.
Çünkü ticaretle uğraştığım için o blokeyi kaldırmam lazım.

Bu arada birisi size ATM den para gönderirse bloke olacağını sanmıyorum.

Benim hesabımda bloke varken şubeden gidip 2. bir hesap açtırdım ona otomatik bloke gelmedi.
Bende bir süre o hesap üzerinden işlem yapmıştım. Hacim yüksek ise şubneden gidip hesap açtırın ve anlık olarak size söyler bloke olup olmadığını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…