Banka kartları ile 10.000 TL üstü fiziksel alışveriş nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Foxie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.825

Foxie

Gigapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming X570-PLUS(WI-FI) | Ryzen 7 5800X | Asus ROG Strix RTX 3080 10G LHR | Phanteks P500A DRGB | Corsair Force MP600 1TB SSD | Kioxia Exceria G2 1TB SSD | GSKILL RipjawsV 16x2 32GB 3200Mhz CL16 | Cooler Master G800 800W 80+ Gold | MSI MAG274QRF-QD 2K-165HZ 1ms 27" | Asus TUF Gaming VG259QR FHD - 165HZ 1MS 24.5" | Logitech MX Mechanical Mini | HyperX Pulsefire Raid | Logitech G733
Meslek
Game Developer
Encard kullanıyorum. Günlük fiziksel alışveriş limiti 10.000TL, benim almak istediğim ürün 12-13K misal. Ben bunun ödemesini nasıl yapabilirim? Banka o limiti yükseltmiyor kredi kartı öneriyor ama ben kredi kartı kullanmak istemiyorum. Online değil de direkt fiziksel olarak mağazadan alışveriş yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan var mı?

3 k nakit olarak verin geri kalan kısmını da karttan çekin diyeceğim ama her mağaza yapmıyor bunu. kullandığınız kart şirketinin müşteri hizmetleri ile konuşup limitinizi arttıramıyorsanız maalesef almak istediğiniz ürünün indirime girmesini beklemekten başka bir çare yok.

Direkt hesaba havale etmeyi dene. Ben laptop'u öyle almıştım. Havale kabul etmiyorlarsa kartındaki parayı çek, vur masaya. Adamların eline say 13k para. Hatta hepsini 20'lik, 50'lik bozuklarla ver sabaha kadar saysın. Başka da seçeneğin yok.

Garanti bankasında müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşme yaparak bu limiti 500.000.000₺ bandına kadar arttırabiliyorsun. Belki diğer bankalar için de geçerlidir.

3 k nakit olarak verin geri kalan kısmını da karttan çekin diyeceğim ama her mağaza yapmıyor bunu. Kullandığınız kart şirketinin müşteri hizmetleri ile konuşup limitinizi arttıramıyorsanız maalesef almak istediğiniz ürünün indirime girmesini beklemekten başka bir çare yok.

10.000TL karttan geri kalan parayı nakit olarak. :)

Nakit olarak üstümde para taşımak istemiyorum pek. Mağazanın kabul etmeme olasılığı da var tabii. İtopya mağazasından alacağım, bildiğim kadarıyla orası 5K üstü nakit kabul etmiyor. Papara blackcard siparişi verdim, günlük işlem limiti ile de alakalı bir bilgi bulamadım maalesef. Belki çift kart ile ödeme yaparım, kabul ederler herhalde :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı