Bankalar neden faiz alıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam faiz miktarı azaltılabilir. Bu kadar yüksek olması gereksiz.
Faiz Oranları Neye Göre Belirlenir? Merkez Bankası, faiz oranları hakkındaki kararını enflasyonun ileriki dönemde alacağı duruma ve bu durumun önceden hedeflenen enflasyon oranı ile uygunluğunu kontrol ederek belirler.
Tcmb

Faiz Oranları Neye Göre Belirlenir? Merkez Bankası, faiz oranları hakkındaki kararını enflasyonun ileriki dönemde alacağı duruma ve bu durumun önceden hedeflenen enflasyon oranı ile uygunluğunu kontrol ederek belirler.
Tcmb
Size komik gelebilir ya da bu durumu normal karşılıyor olabilirsiniz. Şimdi internetten baktım 100.000TL paraya alınan faiz yüzde 24'müş. Yani 100.000TL alıp 124.000TL veriyorsun. Aldığın paranın 5'te 1'inden fazla. Bence gereksiz büyük bir miktar.

Size komik gelebilir ya da bu durumu normal karşılıyor olabilirsiniz. Şimdi internetten baktım 100.000TL paraya alınan faiz yüzde 24'müş. Yani 100.000TL alıp 124.000TL veriyorsun. Aldığın paranın 5'te 1'inden fazla. Bence gereksiz büyük bir miktar.
Dediğim gibi politika faizi ve piyasa durumu etkiliyor. Bankalar keyfinden vermiyor. Zaten BDDK denetliyor.

Şu an doları dizginleyebilen tek şey yüksek faiz oranı. Onu %15 çekecek delikanlı daha bulunamadı. Kaç kez MB Başkanı değişti bir kontrol edin. Sebebi ise yukarıdan gelen faizi düşürün emrinin uygulamamaktır.

Dolar kuru patlarsa enflasyon uçar. Uçmak derken zaten havada süzülüyor. Rokete dönüşür...

Siz öyle indirin yazınca inmiyor. İniyor ama başka yerlerden kaldırıyorlar. Haberiniz olsun...

Faiz her türlü günah, yanacak okul çocukları.
Benim bildiğim İslam'da kötü söz sahibine ait oluyor. Ailenizi bu durumu düşürmeniz hoş değil. Böyle devam edin. Kara listeme çok güzel gideceksiniz.

Laik bir ülkedeyiz. Dinle ilerlerseler kâr edip büyüyemeyeceklerinden olması gerektiği gibi davranıyorlar. İslam ile şirketler büyüyemez. Bugün 100000 TL verip 5 sene sonra 100000 TL olarak geri alırsalar enflasyondan dolayı zarar ederler. Enflasyon olmasa bile kâr edemezler. Saçma derecede işlem ücreti almalarını da kimse istemezdi.

Bence gereksiz büyük bir miktar.
Senelik enflasyona göre gayet normal. Bir senede dolar, 2 TL'den fazla artmış örneğin. Bunun sebebi ekonomi oluyor. Ekonomi iyi olsaydı faizler böyle yüksek olmazdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı