Bargello'da en iyi erkek parfüm önerisi

• Konuyu başlatan cLaww
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 195.950
Ama işte daha iyisi konusu insanların kişisel zevkinde bitiyor. Siz bana mesela 561 numaradan daha iyi olduğunu iddia ettiğiniz bir parfüm koklatırsınız, ama benim için 561 daha iyidir sizin koklattığınıza göre, zevk meselesi.

Ferah, insanları rahatsız etmeyecek deyince aklıma creed aventus geliyor direkt. 4 mevsimlik bir parfüm aventus, ama bence daha çok ilkbahar ve yaz parfümü.

Ayrıca bugün spicebomb isimli bir parfümü ilk defa kokladım, ismi baharat bombası olmasına rağmen tatlı ve rahatsız etmeyen bir kokusu vardı. Onada bakabilirsiniz, ama spicebomb kışlık bir parfüm. Bu dediğim 2 parfümüde denersiniz bargelloda, ama tavsiyem o parfümle 1 gününüzü geçirin. Parfümü ilk sıktığınızda ki kokusu çok hoşunuza gider o anda satın alıyorum dersiniz hemen, ama 2-3 saat sonra parfüm iyice açıldığında ne kadar kötü bir kokuymuş bu diyebilirsiniz. O yüzden parfümle zaman geçirmek önemli.

Parfümlerde merak konusuna bir şey diyemiyorum, çünkü meraktan ziyade parfümü siz kendiniz beğendiğiniz için sıkmalısınız bence, zaten sizin kokunuzu seven birisiyle karşılaşırsanız illaki sorar parfümünüzün adını. Bugün mesela creed aventus çok popüler bir parfüm ve insanlar çok destansı bir kokuya sahip olduğunu düşünüyor, o parfümü kullandıklarında herkesin ne kullanıyorsun diye soracağını düşünüyor ama öyle bir şey yok.

Sıktığınız koku baharatlıdır örneğin, baharatlı parfümleri seven birisi kokunuzu beğenirse illaki merak edip sorar zaten.
Bu kadar detaylı açıklayıp zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Ama sanırım kalıcılık konusunda daha avantajlı olduğu için esans depolarına yönelmeyide düşündüm. ML ve güncel fiyat bilgisini nasıl öğrenebilirim? Siz yakın zamanda alışveriş yapmış mıydınız? Kendimi nasıl ifade etmeliyim. Aventus ve spicebomb testerleri hazır varsa onları mı istemem iyi olur? İnsanlarda merak uyandıracak ve genel kitlenin hoşuna gidecek yani risksiz bir koku olmasını istiyorum. Son olarak ilk parfüm kokladığımda kolonya benzeri bir koku alıyorum asıl kokuyu hissetmem minimum 10-20 dakikamı alıyor bu normal mi?

Bu kadar detaylı açıklayıp zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Ama sanırım kalıcılık konusunda daha avantajlı olduğu için esans depolarına yönelmeyide düşündüm. ML ve güncel fiyat bilgisini nasıl öğrenebilirim? Siz yakın zamanda alışveriş yapmış mıydınız? Kendimi nasıl ifade etmeliyim. Aventus ve spicebomb testerleri hazır varsa onları mı istemem iyi olur? İnsanlarda merak uyandıracak ve genel kitlenin hoşuna gidecek yani risksiz bir koku olmasını istiyorum. Son olarak ilk parfüm kokladığımda kolonya benzeri bir koku alıyorum asıl kokuyu hissetmem minimum 10-20 dakikamı alıyor bu normal mi?

O kolonya benzeri koku bildiğiniz alkol kokusu aslında, kolonyalarda alkollü olduğu için oradan tanıdık geliyor. Parfüm dediğimiz şeyde esansı alkolde çözdürmek zaten. Parfümlerle içli dışlı olduğunuzda artık o kolonya kokusuna burnunuz hissizleşiyor, ben o kokuyu artık asla almıyorum mesela parfümlerde. Yani demek istediğim bu gayet normal, çünkü ilk başlarda bende de öyle oluyordu.

Esans depoları aslında bargello gibi firmalara taş çıkartır bence, çünkü orada yapılan parfümlerde depolar iyi kalite esans kullanıyor bargelloya göre, e esansın kalitesi iyi olunca orijinal parfüme iyice yaklaşıyorlar kalıcılık, koku vb. konularda. Ben bir arkadaşım vesilesiyle bu depoların birinden alışveriş yapıyorum hatta ismini de vereyim eminönü uğur esans, orijinal parfümün neredeyse aynısı denecek kadar iyi tutturuyorlar. Şu anda kullandığım parfüm o depodan mesela, parfümü sıkıyorum saatlerce kokuyor ve yayılımı da gayet iyi. Orijinalinin neredeyse aynısı denecek kadar iyi, hatta parfümler hakkında pek bilgi sahibi olmayan birine muadil ve orijinal parfümü koklatsam muhtemelen aradaki farkı anlayamaz çünkü çok minimal bir fark var. Fiyat sabit, 30 ML şişelerde satış yapıyorlar ve fiyat 7$. Yani 130 TL civarı bir fiyata denk geliyor. Diğer esans depolarına göre biraz daha pahalı bu dükkan aslında ama verdiğiniz paraya değiyor çünkü bu dükkan en iyi kalite esansları kullanıyor.

Ne tarz bir koku istediğiniz söylersiniz ilk alışverişinizin olduğunu belirtirsiniz yardımcı olurlar. Bu dediğim dükkandan satın almayı düşünürseniz zaten orada bu işi 40 yıldır yapan linet isimli bir kadın var, bu kadın artık o kadar tecrübe sahibi olmuş ki bu işte bir insanın tipini gördüğünde ona hangi kokular gider, bu adamın teni hangi kokuları daha iyi kokutur sadece görerek anlıyor. Adeta nokta atışı parfüm tespiti yapıyor kadın yahu.

Belki konuyu hortlatmak gibi olacak ama İstanbul'da yaşamıdığım için kendileri ile iletişim kurabileceğim bir numaraları var mı yahut kargolama işlemi yapıyorlar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı