Başarıda yetenek mi çalışma mı münazarası için sorulacak soru tavsiyesi

• Konuyu başlatan wus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.569
Bana göre yanlış taraftasın:) Yetenek başarıya çıkan yolu kısaltıyor. Çalışarak ise varman gereken zamanda varıyorsun. Benim düşünceme göre Çalışmadan hiçbirşey olmayacağını varsayarsak; Yetenek başarının ön koşulu gibi oluyor. Diğer türlü olsa çok çalışan herkes başarıya ulaşırdı.

Diğer türlü olsa çok çalışan herkes başarıya ulaşırdı.
Zaten öyle hocam. Bir uğraşa yeteri kadar emek verip çalışan insanların eninde sonunda istediği şeyleri başarabileceklerine inanıyorum. Yetenekleri olmasa bile. Sonuçta günümüzde belirli bir yükseklikte olan insanların hepsi annesinin karnından o konuda yetenekli olarak çıkmadı.

Bence doğru taraftasın. Einstein'ın çalışma ile ilgili sözü var. YKS sınavı mesela azme bakmaz. Ha, yetenek ile azmin birleşmesi bomba olur ancak günümüzdeki örnekler çalışmanın farkını koyuyor genelde.

Zaten öyle hocam. Bir uğraşa yeteri kadar emek verip çalışan insanların eninde sonunda istediği şeyleri başarabileceklerine inanıyorum. Yetenekleri olmasa bile. Sonuçta günümüzde belirli bir yükseklikte olan insanların hepsi annesinin karnından o konuda yetenekli olarak çıkmadı.
İnsanlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ne kadar çalışırsa çalışsın sadece belli bir noktaya kadar gelişebilirler. Şöyle örnek vereyim;
Pubg oynayan gençleri ele alalım. 10k-30k oynasalar bile yetenekli olanlar kadar başarılı olamazlar. Çok çalışmak mutlaka başarı getirmez. Sadece potansiyelinin izin verdiği en son noktaya gidebilirsin. Orası da başarı mı değil mi artık kendi karar verir.
Bir diğer örneğim:
Üniversite sınavına herkes çalışıyor ama tıp sadece belli öğrencileri alıyor. Bütün çocuklar aynı sayıda test çözse, aynı saat çalışsalar sadece yetenekli olanların başarabildiğini görürüz.
Aynı örnekten devam edelim. Dünya çapında kaç tane üniversite sınavına giren öğrenci var. Bunların hepsi çok çalışıyor ama Harvard aralarından en çok çalışanları değil en yeteneklilerden 6k öğrenci alıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı