[Başarılı Kurulum] Casper Notebook Mac OS X

Gökhan Atış

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Casper Notebooka hackintosh kurulumu yaptım. Hatta sesten webcamine kadar herşey sağlam çalışıyor, ama bir türlü intel hd 3000 ekran kartımı çalıştıramadım. Daha önce çok fazla kext denedim, sistem yüklü kext gözükmüyor. Iatkos ML2 kurdum ama oradaki intel sürücüleri ile hiç başlamıyor. Clover ile inteli inject etmek istedim ama sistem tam başlarken reset atıyor. Biosta Nvidia ekran kartımı kapatmak için bir seçenek yok bu arada.
Intel device id 0x0116(rev09)

Notebook Özellikleri:
  • Intel hd3000 graphics+Nvidia520m
  • Anakart pegatron a15
  • İşlemci i5 2430m 2.4 ghz

Zaten kimse ilgilenmemiş ama myyhack ile mavericks ile temiz kurulum yaptım ve ekran kartından kameraya kadar her şeyi tanıttım. Sağlam çalışıyor. Hatta bir de league of legends yükledim. Şu an en düşük ayarlarda sadece karakter kalitesi en yüksek, 76 fps alıyorum, bir sorun olursa yardımcı olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
gokhan935 güle güle kullan. Bende kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorum. Hatta özel bir parametre girmeme falan gerek kalmadan yüklemeyi yapıyor. Kart okuyucu, Wifi kartı zaten uyumsuz. İkinci kart olayını çözebilirsem Wifi kartıda değiştirmeyi düşünüyorum.

Açılışta inject intel denedim açılmıyor. Nvidia denedim ekranı 4 parçaya bölüyor. Açılışta "dsdt.aml" ,"nvidia pacing roming" diye hata hata veriyor. Bazı arkadaşlar dsdt.aml dosyasında ikinci kart için düzenleme yaparak çözenler olmuş.
İkinci ekan kartı sizde çalışıyor mu ? Ya da nasıl 2. kartı nasıl kapattınız ?

Yani çözünürlük 1024*768 mi bende de aynısı olmuştu. Mavericks yükledim. 384mb görünmesine rağmen canavar gibi çalışıyordu. Ancak ekran soluk sebebini çözemedim ?

gokhan935 güle güle kullan.Bende kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorum.Hatta özel bir parametre girmeme falan gerek kalmadan yüklemeyi yapıyor.Kart okuyucu,Wifi kartı zaten uyumsuz.İkinci kart olayını çözebilirsem Wifi kartıda değiştirmeyi düşünüyorum.

Açılışta inject intel denedim açılmıyor.Nvidia denedim ekranı 4 parçaya bölüyor.Açılışta "dsdt.aml" ,"nvidia pacing roming" diye hata hata veriyor.Bazı arkadaşlar dsdt.aml dosyasında ikinci kart için düzenleme yaparak çözenler olmuş.
İkinci ekan kartı sizde çalışıyor mu ? Ya da nasıl 2. kartı nasıl kapattınız ?

GraphicsEnabler=No komutuyla girersen o nvidia hatasını vermez, ikinci kartı direk kapatıyor sadece intel çalışıyor.

yani çözünürlük 1024*768 mi bendede aynısı olmuştu mavericks yükledim 384mb görünmesine rağmen canavar gibi çalışıyordu ancak ekran soluk sebebini çözemedim ?

Cözünürlük şu an 1366x768, resolution.dylib adında bir eklenti gözüküyor. Sistemde myhack ile kurdum. O kurmuş olabilir. Bir araştırın derim.

GraphicsEnabler=No komutuyla girersen o nvidia hatasını vermez, ikinci kartı direk kapatıyor sadece intel çalışıyor.

GraphicsEnabler=No komutu ile görüntü hiç gelmiyor.Yalnız sitedeki 10.9.2 Maverick ile kurulum yapıyorum.Myhack ile dediğiniz şekilde yükleyip sorun falan yaşamıyorsanız.Myhack yöntemini araştırıp kurulumu Myhack ile yapmaya çalışıcam.

gokhan935
sizin sisteminizden farklı olarak:
Anakart:Quanta swh
İşlemci:İntel 2410m 2.3 Mhz

Son düzenleme:
Varsayalım ki açılmadı. Sonrası için bir düşünce veya çözüm öneriniz var mı ? Çünkü Ubuntu 14.04 yüklü yani format atmam gerekecek. Youtube, Optimus makineye myhack yöntemi yükleyen var.

Ayrıca " dsdt.aml edit nvidia patching rom failed " gibi bir hata verip normal açılış yapıp anismasyon,üst bar şeffaflık vs hatasız çalışıyordu. Sistemde Nvidia kartı 2. kart olarak tanıyor. Nvidia kextlerini silmeme rağmen 2. ekran kartı görünüyor fakat model, özellik vs bilinmiyor yazıyordu. İatkos ml2 sürümünde de aynı hatayı alıyordum.

Merhabalar. Casper Notebooka hackintosh kurulumu yaptım. Hatta sesten webcamine kadar herşey sağlam çalışıyor, ama bir türlü intel hd 3000 ekran kartımı çalıştıramadım. Daha önce çok fazla kext denedim, sistem yüklü kext gözükmüyor. Iatkos ML2 kurdum ama oradaki intel sürücüleri ile hiç başlamıyor. Clover ile inteli inject etmek istedim ama sistem tam başlarken reset atıyor. Biosta Nvidia ekran kartımı kapatmak için bir seçenek yok bu arada.
Intel device id 0x0116(rev09)

Notebook Özellikleri:
  • Intel hd3000 graphics+Nvidia520m
  • Anakart pegatron a15
  • İşlemci i5 2430m 2.4 ghz

Zaten kimse ilgilenmemiş ama myyhack ile mavericks ile temiz kurulum yaptım ve ekran kartından kameraya kadar her şeyi tanıttım. Sağlam çalışıyor. Hatta bir de league of legends yükledim. Şu an en düşük ayarlarda sadece karakter kalitesi en yüksek, 76 fps alıyorum, bir sorun olursa yardımcı olabilirim.
Bende de aynı cihazın bir üst modeli var. Anakart aynı işlemci i7-2620m 2.70 ghz , 8 gb ram ve intel hd3000 graphics + nvidia 540m var. Şuan için sanal makinede sierra 10.12 kullanıyorum. Yeni bir SSD aldım. Buna mac kurup pc de kullanmak istiyorum. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim. Bu arada boşta hdd de var belki ona kurarım belli olmaz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı