Başarılı Kurulum Gigabyte GA-G41M Combo (rev2) - Mavericks + Win7 (Dual Boot)

GİGABYTE GA-G41M-Combo (Rev:2.0) OS X 10.9.1 Mavericks + Windows 7 (Dual Boot)


Donanımlar;

  • Anakart : Gigabyte GA-G41-Combo (Rev:2.0)
  • İşlemci : İntel Core 2 Duo E7300 2.66 Mhz
  • Ekran Kartı : Ati Radeon HD 7750
  • RAM : Kingston 4 GB 1333 Mhz DDR3
  • Harddisk : Western Digital 500 GB Sata 2
  • Optik Sürücü : LG DVD RW


Yaptığım İşlemler;

  1. Önce Recep Bey'in videolarını izledim.
  2. İnternetten indirdiğim OS X Mavericks 10.9.1 bootable USB for Intel PC's dosyasını SUSE Image Writer ile Kingston 8 GB flashdiske yazdırdım.
  3. Sonra 500 GB'lık HDD'nin 120 GB 'lık bölümünü OS X için ayırdım.
  4. Yaptığım BIOS Ayarları;
    • HPET Support = Enabled
    • HPET Mode= 64-bit mode
    • On-Chip SATA Mode= AUTO (İlk önce Enhanced yaptım Mavericks normal kuruldu USB'den boot edip Mavericks kurulu HDD'yi görmediği için HDD'den kurulu mavericks'e geçemidim. Auto yapınca Maverics kurduğum HDD'yi gördü.)
  5. Daha sonra flashdiski takıp F8 ile Boot ettim. Clover boot ekranı açıldı. Hiç bir ayar yapmadan USB'yi seçip kuruluma başladım. Hiçbir hata vermeden kurulum ekranı geldi. Sürdür diyerek devam ettim ve yaklaşık 15 dk'da kurulum başarılı şekilde tamamlandı.
  6. Yeniden başlatıp Flashdiskin içinden Mavericks'i boot ettim. Karşılama ekranındaki ayarları da yaptıktan sonra heybetli Mac arayüzüne ulaşabildim.
  7. Video'da anlatıldığı gibi önce HWSensors 6.0.1079 'yi kurdum. Ardından Clover'ın en güncel sürümünü (2605) kurdum. Kurarken özelleştir seçeneğinden Boot0ss'yi MBR'ye Yükle'yi seçtim. Üzerine de CloverConfigurator 3.11.0'ı kurdum. Clover configurator ile flashdiskteki EFI'yi mount edip Mavericks diskindeki EFI klasörü ile değiştirdim.
  8. Flashdisk'i çıkarıp yeniden başlattım. Clover Bootloader ekranı geldi. Buradan Mavericks'i boot ettim ve sistem sorunsuz açıldı. Yeniden başlatıp Windows'u başlatmayı denedim. O da sorunsuz çalıştı.
  9. Ekran kartını ve optik sürücüleri sorunsuz tanıdı. Ses kartını ve Ethernet kartını tanımadı. MultiBeast ile Ses için Realtek->Without DSDT->ALC887 ve HDAEnabler Ethernet için de Qualcomm Atheros AR8151 Ethernet driverını kurdum. Onlarda sorunsuz çalıştı.
  10. App Store uygulama indirmede de sorun yok. Uyku da gayet güzel çalışıyor. 4 sn'de uyanıyor.

Buradan Recep Bey'e ve Technopat'a Çok teşekkür ederim bana OS X Mavericks deneyimini yaşamamı sağladıkları için. Her zaman emeğe
saygı diyorum ve işletim sistemini lisanslı kulanılmasını öneriyorum OS X Mountain Lion - Apple Store (Türkiye)
bu linkten 37.5 TL ye online satın almalısınız. İyi forumlar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakartı bende kullanıyorum Hasan108 arkadaşım, işlemcim E7500 2.93,ekran kartım 1 GB 128 BIT 9500GT,4 GB ram var sistemimde, ekran kartı ve işlemci bi sorun yaratır mı sence?
 
Neredeyse aynı sistemi yaklaşık dört yıl kadar kullandım C2Q Q9400 işlemci ve Asus Nvidia 9400GT ile en ufak bir sorun yaşamamıştım kurarken. Doğru bios ayarları yapıldığında, hiç problem çıkarmıyor diyebilirim (10-15 defa kurulum yapmışımdır bu anakarta hiç problem yaşamadım). Tebrik ederim güle güle kullan, keyfini çıkar :)
 
Öncelikle bu konuyu attığınız için tesekkurler bende aynı anakarta yüklemeye çalıştım ama boot0ss Error hatası verdi ne yapacağımı bılmıyorum
 
Konuyu hortlatmak istemem ama aynı anakartı kullanıyorum 10.9.1 ve 10.9.5 imagenı indirdim bios ayarlarını load yapıp dediğiniz 2 - 3 ayarı aynı şekile getirip usb'den baslatınca boot0ss:error hatası ile kaldım . yardımcı olursanız sevinirim
 
2 imajıda burdan indirdim fakat düşünmüyorum image'dan sorun olacagını usb flashımda belki sıkıntı olabilir başka bi flashla deniyeceğim
Pc'm tam özelliklerinide yazayım belki bi şeyde yanlışlık vardır bilmediğim. Ayrı bi flashla denediğim zaman tekrar yazacağım. şuan kullandığım sandisk 8gb bu ucuz flaslardan.

Anakart : ga g41m combo
İşlemci : Core Q8200 2,33Ghz
Ram : Hi-Level DRR3 4gb 1333mhz
Harddisk : Biri 160'lık biri 320lik sata 2 seagete ve wd kullanıyorum
 
Flash bellekte veya flash belleğe imaj dosyasını atarken sorun olmuş olabilir. Flasha imaj dosyasını yazarken pc de başka program çalıştırma , birde öyle dene
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı