[ Başarılı Kurulum ] MSI GE60 0ND-459XTR

Uzun süredir başarısız olduğum ve en sonunda bir kaç ince ayarı öğrenerek yaptığım sorunsuz kurulumu sizlere anlatmak istiyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki cihazda bulunan Wi-Fi kartı Mac ile uyumsuz olduğu için Atheros AR9285 ile değiştirilmiştir. Öncelikle sistem normal şartlarda Clover ile boot etmiyor. Clover boot ekranına geldikten sonra Options > Graphics İnjector yolunu takip ediyoruz ve burada bulunan Fake Id bölümünü silerek 0x01620005 olarak değiştiriyoruz. Artık boot ekranına geri dönerek kuruluma geçiyoruz. Kurulum işlemi bittikten sonra yine sistemi Usb üzerinden başlatıyoruz ve sistemi boot etmeden önce Fake Id bölümünü yine değiştiriyoruz.

Hiç bir ek komut girmeden sistem boot edecektir. MSI GE60 için hali hazırda bir DSDT bulunduğu için aşağıda verdiğim linkten DSDT dosyasını indirerek Multibeast'ta User DSDT bölümünden seçiyoruz.

s0KGHkb.png


Burada sizin seçmeniz gereken tüm seçenekler otomatik olarak seçilecektir. Bootloader olarak Chimera kurulacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken kurmadan önce Drivers bölümünden NullCpuPowerMagament seçeneğini ve ses için de VoodooHDA v2.8.2'yi seçmelisiniz.

z2EGVln.png


Seçimleri yaptıktan sonra Build'e basarak kurulumu tamamlayın ve Disk İzlencesinden disk izinlerini onararak bilgisayarı yeniden başlatın. Artık GE60'ınız sorunsuz bir şekilde boot edecek ve çalışmaya başlıyacaktır.

Son eksiğimiz olan Wi-Fi'yi aktif etmek için Kext Utility'yi çalıştırın ve Atheros Wi-Fi kext dosyasını üzerine sürükleyin. İşlemler tamamlandıktan sonra yeniden başlatarak Wi-Fi'yi kullanabilirsiniz.

Böylece GTX660M ve Ethernet hariç tepeden tırnağa sorunsuz çalışan bir Mac'e sahip olacağız.

Gerekli Dosyalar ;

DSDT Dosyası

Atheros Wifi Kext

fgHR8R4.jpg
 
Bu dediğin şekilde 0ND 602 XTR model laptop için tekrar bir deneme yapacağım.

Daha önce kurdum fakat kurulumdan sonra sesi dahi çalıştıramadığım için kaldırmıştım.

Sitedeki .raw dosyasıyla mı yaptın bu kurulumu?
 
Evet, sitede ki dosyayı kullandım. Ses için belirttiğim sürümü seç yoksa sıkıntı yaşatıyor.

Peki hazırladığın usbdeki herhangi bir dosyayı sildin mi?

Yani ben de ilk denemelerde siyah ekranda kalıyordum diye tüm nvidia-amd ve intelhd kextlerini silerek hazırlamıştım usbyi.

Sen sadece graphics > injector ayarını değiştirerek kurulumu gerçekleştirebildin mi?
 
Peki hazırladığın usbdeki herhangi bir dosyayı sildin mi?

Yani ben de ilk denemelerde siyah ekranda kalıyordum diye tüm nvidia-amd ve intelhd kextlerini silerek hazırlamıştım usbyi.

Sen sadece graphics > injector ayarını değiştirerek kurulumu gerçekleştirebildin mi?

Graphics > injector de fake id den başka ayar yapmanıza gerek yok ben bu şekilde yükleme ekranına geçtim. Bilgisayarım konudaki bilgisayar ile aynı konfigürasyonlarda (GE60 663XTR)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bende MSI GE620DX kullanıcısıyım ve clover bootta siyah ekranda kalıyorum. Fake id girmeme rağmen kurulum ekranı gelmiyor. Bir fikriniz var mı?
 
Ekran kartınıza göre farklı fake ıd girmeniz gerekiyor olabilir. Fakat sorun bu olmayadabilir. Bilgisi olan cevaplayacaktır. Konu açın isterseniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim yanıt için. Detaylı bir konu açacağım, şu an deneme yapıyordum. Ayrıca wifi kart sipariş ettim, o da gelmedi henüz. Birkaç fake id bulup deneyeyim şimdilik. Tekrar teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı