Başarılı Kurulum Samsung NP350V5C-S0JTR [Yosemite]

Daha önceden gerçekleştirdiğim Yosemite kurulumlarını ekran kartı sorunları sebebiyle rehber olarak yazmamıştım. Ekran kartı sorununu hallettiğime göre rehber hazırlama vaktidir.
Yosemite yerine Mavericks kullanmak istiyorsanız; Mavericks için rehberim:
[Başarılı Kurulum] Samsung AtivBook NP350V5C-S0JTR | Technopat Sosyal

İmzamda detaylı özellikleri bulunan bilgisayarıma -ekran kartını da tanıtarak- @montezuma 'nın hazırladığı OSX 10.10.3 imajını kurdum. Baştan başlayarak adım adım anlatıma geçiyorum.

1) USB Hazırlama

Buradaki [Beta] OS X 10.10.3 RAW ve DMG İmajı | Technopat Sosyal
RAW imajı indiriyoruz. Flash belleğe (USB 3.0 olması şiddetle tavsiye edilir.) ImageWriter ile (ImageWriter) yazdırıyoruz.
Not: ImageWriter ile Exception tarzı bir hata alırsanız, Rufus ile (Rufus - Create bootable USB drives the easy way) belleğinizi NTFS olarak biçimleyin.

2) HFS+ disk alanı oluşturma

Normalde OSX kurulumunda ayırdığınız HDD bölümünü (NTFS vs.) HFS+ Journaled olarak formatlayabiliyorsunuz ama ben "Yetersiz hafıza" benzeri bir hata ile karşılaştığımdan dolayı Linux üzerinden GParted ile 100 GB bir alanı HFS+ olarak biçimlendirdim(kullandığınız dağıtımda hfstools ve hfsprogs paketleri yüklenmiş olmalıdır). Windows üzerinden Paragon ile yapılabiliyor sanırım, GParted daha kolayıma geldiği için onu kullandım.

3) BIOS ayarları, USB'den Boot ve Kurulum

BIOS'ta AHCI modun açık, UEFI modun açık, Secure Boot'un kapalı olduğundan emin olduktan sonra belleği takıp sistemi yeniden başlatın. Samsung logosundan sonra F10'a basarsanız UEFIBelleğinAdı biçiminde belleğinizi görürsünüz. Clover'da GraphicsInject kısmından InjectIntel'deki + işaretini kaldırın. Sonrasında kuruluma geçebilirsiniz.

Kurulum esnasında Disk İzlencesini açıp HFS+ olarak biçimlendirdiğiniz disk bölümünü seçip üst kısımdan "Günlüklemeyi etkinleştir" derseniz kuruluma tamamen hazırsınız. İleri, ileri kabul et vsvs. bu aşamaları geçip kurulumu bitirin. Yaklaşık 20 dakika sürüyor. Sonrasında sisteminiz yeniden başlayacak, bir üst paragraftakileri tekrarlayıp Yosemite'yi HDD'den başlatın ve dil-bölge-kullanıcı ayarlarınızı da yapın.

Sistem açıldığında ekran kartınızın "Display 4MB" olarak göründüğünü fark edeceksiniz. Ben bu hatayı Clover ile çözemedim. Ayrıca Clover'ı bir türlü HDD'den başlatamadım. Bu yüzden Chameleon kullanacağım. Fakat Chameleon'u diske yükledikten sonra tam bir cebelleşme sizi bekliyor.

4) Chameleon Kurulumu

Chameleon'u buradan http://www.insanelymac.com/forum/files/ indirin. Özelleştirme kısmına dokunmayın. Öntanımlı olarak Chameleon'u Yosemite ile aynı yere yüklemesi gerekiyor, bunu teyit etmeniz yeterli. Chameleon Wizard'ı da buradan http://www.hackintoshosx.com/files/file/4132-chameleon-wizard/ indirin, sonra lazım olacak. Sistemi yeniden başlatın. boot0:gpt hatası alacaksınız.

5) boot0:GPT hatasının Çözümü

Bu hatayı çözmenin farklı yolları var. Ben yine Linux kullanarak çözdüm. Eğer sisteminizde halihazırda herhangi bir Linux dağıtımı var ise buradaki dosyayı Microsoft OneDrive - Access files anywhere. Create docs with free Office Online. indirin. Sonrasında terminali açıp,
Kod:
lsblk
komutuyla sisteminizdeki disk bölümlerinden hangisi Yosemite'ye ait öğrenin. Ardından,
cd komutuyla dosyayı indirdiğiniz adrese girip şu kodu çalıştırın.
Kod:
Mesela
cd /home/kullanıcıadınız/Downloads
Kod:
sudo dd if=boot1h of=/dev/?? bs=4096
?? olan yere Yosemite konumunu yazın. sda8 vesaire.
Bu adımdan sonra Chameleon diskiniz üzerinden başarılı bir biçimde açılacaktır.
Tekrardan Yosemite'ye ulaşmaya çalıştığınızda (Hard disk üzerinden, bellekten değil.)bu sefer Chameleon size Kernel panic verecektir.

6) Kernel Panic Hatasının Çözümü

Kod:
Debugger called: <panic>
com.AppleIntelCPUPowerManagement.kext
Backtrace <CPU 0>, Frame : Return Address
Karşılacağınız hata aşağı yukarı bu. Bunun için sisteminizi bellek üzerinden Clover ile başlatın. Multibeast'i buradan http://www.tonymacx86.com/downloads.php?do=file&id=259 indirin. Drivers > System seçeneği altında Patched Apple Intel vesaire altından 10.9.0 yazan dosyayı seçip Build deyin. Sistemi yeniden başlatınca bu sefer de "Waiting for DSMOS..." hatası alacaksınız ama öncesinde SMBIOS yükleyin.

7) SMBIOS Yüklemek

Chameleon Configurator'u açın. SMBIOS sekmesinden cihaz olarak MacBook Pro 9,2 'yi seçin. Kaydet diyerek /Extras klasörüne kaydedin.

8) Waiting for DSMOS... Hatasının Çözümü

Bu hata FakeSMC ile alakalı. Sisteminizi tekrar bellekteki Clover ile açtıktan sonra buradan HWSensors - Downloads indirdiğiniz FakeSMC'yi kurun. 6.14 versiyonunu indirin.
FakeSMC kurarken HWSensors kurmak tamamen size kalmış. Bu adımdan sonra sisteminizi Chameleon ile başlatın. Bu sefer de klavyenizin ve touchpad'in çalışmadığını farkedeceksiniz. Ayrıca farenizin hızlı aktığını ve görüntüde donma olmadığını da farkedeceksiniz.

9) Klavye ve Touchpad'i Tekrar Çalıştırmak

Bunun sebebi VoodooPS2Controller ile FakeSMC arasındaki bir uyuşmazlıktan kaynaklanıyor sanıyorum, yabancı forumlarda da bu hatanın varlığından bahseden az sayıda başlık var. İşte bu aşamada şifrenizi girmeniz için yapmanız gereken tek şey USB klavye bağlamak.Çok sinir bozucu olduğunu söylemeliyim, sadece şifre girmek için klavye bağlamak zorundasınız. Ben de bu aşamada evde tozlanmış bir klavye olduğunu hatırladım, bağladım, şifreyi girdim. Sonrasında işiniz tekrar Multibeast'e kalıyor. Multibeast ile
VoodooPS2Controller kext'ini yükleyip sisteminizi son kez yeniden başlatın. Sonrasında dahili klavyeniz ve touchpad çalışacaktır. Artık sisteminiz kullanıma hazır.

Sistemin ve Chameleon Wizard'ın ekran görüntülerini yükleyeceğim.
İnterneti Asus N10-Nano ile hallettim.


Güncelleme: Ses İçin:

VoodooHDA 2.8.7 yükleyince ses halloluyor. Kulaklık takıldığında alttan gelen mikrofon sesi ise Ayarlar kısmından VoodooHDA Controller'a girip Microfonu seçip Input Gain'i sıfır yaparsanız yok oluyor.

Güncelleme: AppStore'a giriş için:

1) Buradan NullEthernet.kext'i indirin. RehabMan / OS-X-Null-Ethernet / Downloads — Bitbucket
2) Buradan MaciASL'ı indirin. MaciASL download | SourceForge.net
3) NullEthernet.kext'i yükleyin.
4) MaciASL'ı açıp Tools menüsünden Patch'i seçin. Beliren pencerede Aç diyerek NullEthernet klasöründeki pach.txt'yi açın. Onayla ve ardından kaydet deyip çıkın.
5) Masaüstünde ssdt-dnme.aml adlı bir dosya oluşacak. Bunu ssdt.aml olarak değiştirip, /Extra/ klasörüne kopyalayın. Birden fazla ssdt dosyanız mevcutsa ssdt-2 veya ssdt-3 olarak kaydedin.
6) Sisteminizi yeniden başlatın.
7) Sistem Tercihleri > Ağ'a girin. Konumu "Otomatik" yapın. Sonrasında bütün Ağ Adaptörlerini - tuşuna basarak kaldırın.
8) "/Library/Preferences/System Configuration" klasörüne giderek NetworkInterfaces.plist dosyasını silin.
9) Sisteminizi yeniden başlatın.
10)Sistem Tercihleri > Ağ'a tekrar girin. Manuel olarak ağ adaptörlerini (kullandığınız harici usb dongle'ı ve ethernet adaptörünü ayrı ayrı) ekleyin. (DHCP seçeneğiyle.)
11) İkisi de bağlandığında AppStore'a girebilirsiniz.
 
@Valencia Sosyal'deki imajın içindeki kext'lere dokunmayın. Chameleon Wizard'daki ayarları resimdeki gibi yapın, ekstra kext'e gerek kalmıyor.

Hakkında kısmı :
7r9h3f3.jpg

Chameleon Wizard ayarları:
5r1LZQe.jpg

SMBIOS ayarları:
M9rqSEm.jpg
 
Dostum, bende NP550P5C var. Donanımları benzerdir diye düşünüyorum, zira bu model için kurulum rehberi hiçbir yerde bulamadım. Halen ilgileniyorsan Mac Os X ile, El Capitan kurulum rehberi hazırlarsan çok işime yarayacak.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı