Sürprizbozan Başıma Hostel Filmindeki gibi bir şey gelir diye çok korkuyorum

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba dostlar, durduk yere Hostel filmi geldi aklıma bu saatte. Başıma Hostel filminde ki gibi bir şey gelir diye saçma sapan bir korku bastı. Bunu nasıl yenebilirim? Son birkaç aydır psikolojim hiç iyi değil. İzlediği her filmin etkisinde falan kalmaya başladım. Geçen bir tane film izlemiştim insanları kaçırıp bir üniversitenin labaratuvar kısmına bağlayıp denek olarak kullanıp köpekleştirmeye çalışıyorlardı onun bile etkisinde kaldım.
Hocam senin psikolojik destege ihtiyacin var.Bi psikologa gorun derim
 
Dostum yaşadığın şeyleri daha önce çok yaşadım. Anksiyete, panik atak, dediğin gibi "ya olursa?" gibi kavramlar beni yiyip bitiriyordu. Bunları yenmenin yolu şu. Yenmeye çalışmamak. Korkumu yaşayacaksın? Yaşa. Bişeylerin üstüne gittikçe onlarda senin üstüne üstüne fazla fazla geliyor ve bu seni dahada korkutuyor. Korkuyorsanda "ben şuan korkuyorum, bu gayet normal ve insani bişey ve geçecek" diyeceksin. Kendini bu şekilde telkin ettikçe o düşünceler gelmeyecek.

Düzeltme: Ayrıca psikoloğa gitmene de gerek yok. Her korkunda psikoloğamı gideceksin? Korku vücudunun verdiği bir reaksiyon. Tamam dozajı duruma göre değişebilir ama psikolog seni korkusuz yapmayacak dostum, ilaçlarla uyuşturacak.
 
Saçma sapan yorumları es geç. Benzer şeyleri ben de yaşadım. Anksiyetemin had safhada olduğu, teşhis konulmadığı dönemlerdi. Eskiden çizgi filmmiş gibi tepki vererek izlediğim korku filmleri ruhumu daraltmaya, beni germeye başlamıştı. Bunun bende oluşmasının en büyük sebebi kendimi meşgul edecek bir şeyim olmamasıydı. İşsizdim ve boş kaldığımda ki genel olarak öyleydi sürekli bir şeyler düşünürdüm istemsizce. Ve hep de en kötü senaryoları düşünürdüm. Muhtemelen senin durumun da benzer sebeplerden kaynaklı. Eğer oyalayabilecek bir şey yoksa, benim gibi gündemdeki kötü olayları ister istemez dert edinip sürekli düşünüyosan böyle hissetmen normal. Gelecek kaygısı, ölüm korkusu vs gibi şeyler de varsa sende onların da etkisi olabilir. Belki de korku filmlerinden çok etkileniyo olabilirsin. Eğer öyleyse, izleyeceksen belli aralıklarla izlemeni tavsiye ederim. Üst üste sürekli izliyosan o yüzden de sorun oluyo olabilir. Son olarak eğer bu durum belli bi zaman önce başladıysa ve o zamandan beri devam ediyosa bi psikiyatriye de gitmeni tavsiye ederim.
 
Böyle bir şey asla olmayacak diyen arkadaşlar olmuş yaniliyorsunuz gayet de olabilir dusuk ihtimal de olsa. Korkulara ve takintilara mantıklı cevap yetistirilmez daha da simarirlar

Korkuyu yenmek icin üstüne gitmek veya umursamamak gerekir, örnek:
"Olursa olsun yani napalim?!"
"Olacağı varsa görecekleri de var"
"En kotu ihtimalle ölürüz o zaman da önemli olmaz"
 
Kafanı dağıtmak için biraz oyun oyna bir süre sonra unutursun bunun bir değişiği başıma geldi 1 hafta içinde unuttum her şey eskisi gibi oluyor pek de o tarz film izleme komedi animasyon tarzı izle şu sıralar.
 

Geri
Yukarı