Basit Görevler Vererek Para Gönderen Kişi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

verstappen

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
oyuncakcı
Merhaba, 2-3 gün önce bir SMS aldım. WhatsApp'tan numaraya mesaj attım ve bana görevler vererek para göndereceğini söyledi. Öyle de oldu. Uygulama indirip, postlara yorum, beğeni yapmak gibi görevler vererek görev başına 15~50 TL gönderdi. Paraya ihtiyacım olduğundan değil, sırf meraktan acaba ne olacak diye devam ettim ve her gün 4 görev karşılığında 75TL verip gidiyor.

Olayın ne olduğunu çok merak ediyorum. Neden böyle bir şey yapılıyor? Farklı numaraları var ve sanki translator kullanıyor gibi konuşuyorlar. Yasal bir sıkıntı çıkmaması için numarayı paylaşmıyorum ancak aşağı bir ekran görüntüsü ekledim. Önceki görevlerde Binance indirip sosyal medya hesaplarını takip etmiştim. Farklı görevlerde TikTok, Instagram hesaplarını takip etmek, yorum ve beğeni yapmak gibi görevler de vardı.

WhatsApp Image 2022-01-06 at 17.31.44.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne olduğunu bilmediğiniz yazılımları indirmenizi önermiyorum. O tür görevlere dikkat edin. Bunda bir iş olabilir fakat olmaya da bilir. Size takip ettirdiği hesapların sahipleri, indirttiği uygulamaların yapımcısı gibi kişilerle anlaşıp size verdiğinden daha fazla para alıyor ve bir kısmı da size veriyor olabilir.

Mantıklı diye düşündüm de fiş kesme yok, resmiyete dökme yok. Parayı öylesine dağıtmış oluyor dolayısıyla aklanmış olmuyor ki?
Hesap takip etme, beğeni vs. yazmışlar konuda fark ettiysen. Organik takipçi ayağına insanlara takipçi satar, bu takipçilere de takip etmesi için para verir. Dağıttı para da patlatılan kartlardan olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı