Aslında arayüz ve performans dediğiniz olay genelde başlatıcıda bitiyor. Kiss Launcher vb. denediniz mi? Performans düşüşü yaşamadım ben yaklaşık 2-3 yıldır Custom ROM'larla hobi olarak ilgileniyorum. Tabii derlemeyi bilmiyorum hiç o işlere de girişmedim ancak şu deneyimlerimi aktarmak isterim.
Telefoncuda çalışıyorum. 1,5 ay kadar oldu. Bazen dükkana eski modeller geliyor Android 4-5-6'da kalmış. XDA forumunda Android 10-11 buluyorum. Yüklüyorum. Cihaz fişek gibi oluyor. Kendi stock ROM'undan daha hızlı oluyor. Henüz yavaşlayan cihaz görmedim. En kötü, stock ROM ağırlığında kalıyor daha kötüsü olmuyor yani. Çalışmaya başlamadan önce de evdeki cihazlarımızda çok sayıda ROM deneme fırsatım oldu. Memnun kaldık.
Amacınız sadece görüntü ise bu kadar uğraşmanıza gerek yok envai çeşit başlatıcı var piyasada hatta dün bir konuya cevap olarak aklıma gelen açık kaynak kodluları yazmıştım.
Bence iOS launcher kullanmak mantıksız, çakma iPhone kullanıyormuş gibi hissettiriyor. Konuya gelirsek; eline sağlık, belki bir gün işime yarar.
www.technopat.net
Custom ROM severim. Stock ROM'lar çok ağır maalesef. Ve Custom ROM destekleyen telefon almak da bu ülkede biraz tuzlu bir iş. Öneri istiyorsanız:
LineageOS.
Wave OS.
Omni ROM.
Cr droid.
Arrow OS.
Voltage OS.
Pixyos.
Divest OS.
/E/ OS.
Evolution X
Paranoid Android.
Dot OS.
Bliss ROM.
Project Elixir.
Nameless AOSP.
Spark OS.
Derpfest.
Viper OS.
Colt OS.
Kali nethunter.
Ubport.
Bunlara göz atabilirsiniz. Kolay gelsin.