Başka bir cihaza çıkmış olan ROM nasıl port yapılır?

Siz devam edebilirsiniz. Bir çıkartıcı ile o dosyaların uzantısını farklı birşey yapacaksanız. lz4 gibi birşeydi. Onu da 7zip ile çıkartacaksınız. Aklımda olan bazı şeyler bunlar. Kesinlik veremem tam aklıma gelmiyor.

Neden MIUI? İnsanlar MIUI'dan kaçmaya çalışırken yaptığınız şey fazla mantıklı değil. Onun yerine Custom ROM denediniz mi?

Şu an bende Redmi Note 8 var. MIUI arayüzü bayağı iyi ama iş performans deyince berber oluyor. Aslında her ROM öyle arayüzü çok iyi ama performans çöp. Telefona gsi ROM yüklediğinde performansın neredeyse tamamını alabiliyoruz.(bunu J7 Prime telefonumda gördüm) bende Samsung arayüzünden çok sıkıldım artık farklı şeyler görmek istiyorum. Ya da cihazıma bir treble dosyası oluşturmak istiyorum. Şimdi nasıl yapabilirim?

Siz devam edebilirsiniz. Bir çıkartıcı ile o dosyaların uzantısını farklı bir şey yapacaksanız. LZ4 gibi bir şeydi. Onu da 7ZIP ile çıkartacaksınız. Aklımda olan bazı şeyler bunlar. Kesinlik veremem tam aklıma gelmiyor.

Yok hocam kastettiğim o değildi.
LZ4 çıkarıcıyı biliyorum.
System.img.ZL4'ü System.img yapıyor.
Benim bahsettiğim Android 10 da System.img veya System.img.LZ4 yok.
Yerine super.img.LZ4 (yanlış hatırlamıyorsam) var.

Şu an bende Redmi Note 8 var. MIUI arayüzü bayağı iyi ama iş performans deyince berber oluyor. Aslında her ROM öyle arayüzü çok iyi ama performans çöp. Telefona gsi ROM yüklediğinde performansın neredeyse tamamını alabiliyoruz.(bunu J7 Prime telefonumda gördüm) bende Samsung arayüzünden çok sıkıldım artık farklı şeyler görmek istiyorum. Ya da cihazıma bir treble dosyası oluşturmak istiyorum. Şimdi nasıl yapabilirim?

Hocam onun için Ubuntu lazım.
Ubuntu'da terminali açıyoruz.
Bu komutu girin.
Git clone GitHub - phhusson/treble_experimentations: Notes about tinkering with Android Project Treble
Sonra mkdir komutu ile bir klasör oluşturun.
mkdir treble
cd treble
Sonra lineage Android 8.1 gsi oluşturmak için bu komutu girin.
Bash ../treble_experimentations/build-rom.sh Android-8.1 lineage.
Zaten bu linkte anlatıyor nasıl yapılacağını.

Son düzenleme:
Aslında arayüz ve performans dediğiniz olay genelde başlatıcıda bitiyor. Kiss launcher vb. denediniz mi? Performans düşüşü yaşamadım ben yaklaşık 2-3 yıldır custom romlarla hobi olarak ilgileniyorum. Tabi derlemeyi bilmiyorum hiç o işlere de girişmedim ancak şu deneyimlerimi aktarmak isterim.

Telefoncuda çalışıyorum. 1,5 ay kadar oldu. Bazen dükkana eski modeller geliyor android 4-5-6'da kalmış. Xda forumunda android 10-11 buluyorum. Yüklüyorum. Cihaz fişek gibi oluyor. Kendi stock romundan daha hızlı oluyor. Henüz yavaşlayan cihaz görmedim. En kötü, stock rom ağırlığında kalıyor daha kötüsü olmuyor yani. Çalışmaya başlamadan önce de evdeki cihazlarımızda çok sayıda rom deneme fırsatım oldu. Memnun kaldık.

Amacınız sadece görüntü ise bu kadar uğraşmanıza gerek yok envai çeşit başlatıcı var piyasada hatta dün bir konuya cevap olarak aklıma gelen açık kaynak kodluları yazmıştım.

Custom rom severim. Stock romlar çok ağır maalesef. Ve custom rom destekleyen telefon almak da bu ülkede biraz tuzlu bir iş. Öneri istiyorsanız:
lineage os
wave os
omni rom
cr droid
arrow os
voltage os
pixyos
divest os
/e/ os
evolution x
paranoid android
dot os
Bliss rom
project elixir
Nameless aosp
spark os
Derpfest
Viper os
Colt os
Kali nethunter
Ubport

Bunlara göz atabilirsiniz. Kolay gelsin.

Aslında arayüz ve performans dediğiniz olay genelde başlatıcıda bitiyor. Kiss Launcher vb. denediniz mi? Performans düşüşü yaşamadım ben yaklaşık 2-3 yıldır Custom ROM'larla hobi olarak ilgileniyorum. Tabii derlemeyi bilmiyorum hiç o işlere de girişmedim ancak şu deneyimlerimi aktarmak isterim.

Telefoncuda çalışıyorum. 1,5 ay kadar oldu. Bazen dükkana eski modeller geliyor Android 4-5-6'da kalmış. XDA forumunda Android 10-11 buluyorum. Yüklüyorum. Cihaz fişek gibi oluyor. Kendi stock ROM'undan daha hızlı oluyor. Henüz yavaşlayan cihaz görmedim. En kötü, stock ROM ağırlığında kalıyor daha kötüsü olmuyor yani. Çalışmaya başlamadan önce de evdeki cihazlarımızda çok sayıda ROM deneme fırsatım oldu. Memnun kaldık.

Amacınız sadece görüntü ise bu kadar uğraşmanıza gerek yok envai çeşit başlatıcı var piyasada hatta dün bir konuya cevap olarak aklıma gelen açık kaynak kodluları yazmıştım.

Custom ROM severim. Stock ROM'lar çok ağır maalesef. Ve Custom ROM destekleyen telefon almak da bu ülkede biraz tuzlu bir iş. Öneri istiyorsanız:
LineageOS.
Wave OS.
Omni ROM.
Cr droid.
Arrow OS.
Voltage OS.
Pixyos.
Divest OS.
/E/ OS.
Evolution X
Paranoid Android.
Dot OS.
Bliss ROM.
Project Elixir.
Nameless AOSP.
Spark OS.
Derpfest.
Viper OS.
Colt OS.
Kali nethunter.
Ubport.

Bunlara göz atabilirsiniz. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim. Bende tabletime ve eski telefonuma ROM atıyordum (her fırsat bulduğumda).şu an denemek istediğim MIUI ROM ve Ubuntu touch bunları çok ama çok denemek istiyorum. Bu arada gsi ROM'lar denemenizi tavsiye ederim :)

Yeni konular

Geri
Yukarı