Başka bir kişinin parası hesabıma yattı

Sezonluk bir işte çalıştım ve ayrıdan fazla para geldiğini fark ettim. Başka bir kişinin isim-soy isim T.C.'si yazıyor. Şirket bu parayı geri çekebilir mi? Böyle bir şey yaşayanınız oldu mu? Bu hatayı yapandan para kesilecekse geri göndermek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hukuki süreçle alabilir belki(?).Öyle hemen çekemez. Bence de şirketle iletişime geçmek en mantıklısı.

O parayı harcamayın, suçlu konumuna düşersiniz. Geri iade edin. Anlaşılan, sizin hesabınıza yanlışıkla transfer edilmiş ve hukuk yoluyla geri alınabilir.

Üzerine kayıtlı bir şey yoksa ye bitir parayı bir şey olmaz. Muhasebecinin hatası diğer adamın parasını da vermek zorundalar.

Kayıtlı bir şey yoksa ne demek hocam?

Paranın Kime gittiği hesaptan belli, Kime gönderilmek istendiği açıklama da yazılmış.

Üzerine kayıtlı bir şey yoksa ye bitir parayı bir şey olmaz. Muhasebecinin hatası diğer adamın parasını da vermek zorundalar.
Kanunlara göre istemezsem vermeyebilirmişim. Bugün aradılar beni. Parayı geri istediler. Bu parayı yüksek ihtimalle muhasebeciden keserler. Vicdan azabı yaptığım için geri attım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…