Başka Telefon Modeme Bağlanınca İnternet Yavaşlıyor

ozyudo

Kilopat
Arkadaşlar sorunumu şöyle özetliyeyim; ben kendi telefonumdan bir video veya bir haber gözlemlediğimde başka bir telefon ağıma katılıp interneti kullandığında hem ben de (video donma, sayfa geç yüklenmesi) yaşanıyor hem diğer telefonda. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağda birden fazla cihaz varsa her zamankinden geç yüklenebilir sayfalar bu normaldir. Normalde 1080p izlerken başka cihaz bağlanınca 720p'ye çekmek zorunda kalıyorsan normal ama 480p ve altına çekiyorsan işte o zaman sıkıntı olabilir.

İnternetim fiber değil 100gb kotam var yükseltirsem düzelebilirmi

Modeminiz eskimiş olabilir, genelde yeni(Servis sağlayıcılarının kakaladığı eski modeller değil, en son çıkan modemler.) modemlerde bu durum fazla görülmez görüldüğü durumlar 2-3 cihazda değil 6-7 cihazda gerçekleşir. Mesela eski modemim 2011 gibi alınmıştı birkaç cihaz bağlanınca yavaşlamalar oluyordu. Şuan ki modemim ise 7-8 cihazı rahatlıkla taşıyor, 10 cihaza geldiğinde hafiftan internette yavaşlamalar ve ping olmaya başlıyordu. Tabii kesinlikle modemden kaynaklanıyordur diyemem ancak modemin kalitesi ile alakalı olabilir, kaliteden kastım bu marka kötü şu marka iyi değil. Her markanın iyi kötü modemleri vardır ve bu modemin sınıfına göre belirlenir. Kaliteli bir modem pahalı olur, idare etmelik bir modem ucuz olur.

Bu işler Türkiye'de böyle malesef. Bir kullanıcı herhangi bir veriyi download ederken diğer kullanıcı kesinlikle hız düşüşü yaşar.

Bahsettiğin olay normalde gerçekleşir ama videolarda donma falan olmaz tabi 2 cihazda indirme yapmıyosa tabi, modemin firmware sürümünü kontrol et güncel değilse yeni sürümü varsa güncelle.

Malekith isimli arkadaşın dediği gibi sorun modeminizin eski olup olmadığıyla alakalı olabilir.
Fakat bu internet bağlantınız ile de alakalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…