Başkalarını aramamak için kendimi zor tutuyorum

Makaleler
49
Merhaba,

Bu konuda biraz anlattım zaten.

Askere gidecek arkadaşım ve yanındaki iki kişi daha abimle beraber oturuyor. 101 oynuyorlar büyük ihtimal. Şu anda bile aşağıdalar. Yanlarına bile inmedim. Dün ise dışarıdayken onlar beni görmezden geldi. Ben gittim yanlarına. 2 dakika konuşmadan hemen gittiler. Abim ne kadar değişik davransa da; abim. Kanımdan, canımdan birisi...

Kuzenlerimi aramayacağım dedim. Çok arayasım var. Bugün 10 gün oldu ve kimseyi aramadım. Beni de arayan olmadı. Elim aramaya doğru gidiyor. On parmak klavye kursunda en geri kalan bendim. Bir de baktım da; bu kurs katiplik isteyenler içinmiş. Ben de bıraktım. Kendi kararım. Akademisyen hocamla konuştum. İstediğim alanla alakası yokmuş. Sadece fikir. Tabii başkasına sormadım.

Dediğim gibi kendimi zor tutuyorum. Ama asosyallik oldu bende. Olumsuz bir insanım. Biri nasılsın diyor ve hep sıkıntımı anlatıyorum. Resmen sadece ben konuşuyorum gibi. Kendime hakaret etmeye falan başladım. Kendimi aşağılıyorum. Böylece daha da içime çekiliyorum.

Ne yapmam lazım?

Abim canımdan kanımdan birisi. Ne de olsa kardeşiz. O yüzden bir şey demiyorum.

Kendini ifade etmek, kısır döngünden birisinin uzattığı elle kurtulmak istiyorsun. Çok doğal, anlayabiliyorum seni.
Sadece sormak istediğim soru şu: Neden insanlar?

Kendini ifade etmesen bile seni anlatan şarkılar, kitaplar, filmler var. Kendini bir yerlerde bulmak, bu hissi yalnızca senin yaşamadığını bilmek seni rahatlatacaktır. Sadece insanlardan medet ummak zorunda değilsin.

Önceki konuna da baktım, iletişim kurmakta zorlanıyorsun gibi.
Olmuyorsa zorlama, cidden. Kendini yiyor, harcıyorsun. Değmez.

Sadece sormak istediğim soru şu: Neden insanlar?
Ortamlara girmek istiyorum. Dışlanıyorum. Suratlarına karşı neden böyle yapıyorsunuz sorduğum zaman cevap veren olmuyor.
Kendini ifade etmesen bile seni anlatan şarkılar, kitaplar, filmler var.
Günlük en az 60-70 sayfa kitap okurum. Şu anda elimde "Tutunamayanlar" var.
Olmuyorsa zorlama, cidden. Kendini yiyor, harcıyorsun. Değmez.
Olmuyor zaten. Bu konuda sıkıntı yaşıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı