Başkası hakkında okula dilekçe vermek sorun olur mu?

Keremsaido32

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2018
Mesajlar
102
Yer
Isparta
Dün okulda oturup su içerken yakın arkadaşım dediğim birisi geldi su şişemi sıktı. Ben de hayliyle tepki verip su şişesindeki kalan suyu onun üzerine döktüm. Sonrasında gelip benim yüzümün bazı belirli taraflarına sertçe yumruklarla darp etti gözlüğüm sertçe yere düştü. Yüzümde iz yok fakat dokununca acıyor bende karşılık vermedim. Kolu ve bacağı daha önceden kırıktı haklı iken haksız duruma düşmek istemedim gittim baş öğretmene dilekçe vermek istiyorum dedim, kontrol etti aşağıda muhasebeciye bırak dedi bıraktım. Olayla ilgili 7-8 şahit yazdım.



Biz normalde 3 arkadaş grubuyduk, bu olayla dilekçe vermemle arkadaş grubumuz dağıldı. Fakat yalancı şahit toplayıp adıma farklı bir şikayet dilekçesi vermelerinden korkmuyor değilim. Çünkü grubun diğer üyesi fazlasıyla zengin, egoist ve babası müdürle ahbap. Ceza almaz sende almaz demeyin. Okulumuzda disiplin politikası çok sert işleniyor ve 9. sınıflara yani bize ekstradan bir sertlik ve acımasızlık var özellikle bulunduğum sınıf. Baş öğretmen aynı zamanda rehber sınıf öğretmenimiz 22 senelik öğretmenlik hayatımda sizin kadar acımasız, zorba vs. sınıf görmedim diyor. Hani üstünüzdeyim 2 satır dilekçe bazılarınıza 1 satır bile fazla. Böyle birisi yaptı mı evet çokça. Okulun disiplin kurulu okuldaki 2 sınıfa çalışıyor evet bende o sınıflardan birindeyim fakat daha önce bir vukuatım bulunmadı.




Siber zorbalık ve normal zorbalık da var sınıfın içerisinde ve okulda. Aslında bu arkadaş grubu içerisindeyken bende çokça zorbalığa uğradım neden hala arkadaş kaldığım konusunda bir fikrim yok, çevrem olmadığından dolayı olabilir. Normalde arka arka oturuyorduk hepimiz. Benimle uğraşan mesela ceketimi boyar bende boyarım, çocukluk yapma diye maskemi yırtıp gene fiziksel şiddet uyguladığı oldu zengin olanda onu savundu. O yapınca bir şey yok biz yapınca çocukluk öyle mi? Ben bu bana bu kadar kötülük yapan çocuk için zamanında stresten saçlarımı yolmaya başladım, tırnak yeme alışkanlığı kazandım ve kullandığım antidepresanların Mg'ı arttı. Bana bu kadar zarar veren çocuk gelip özür diliyor her hatasında büyüklük bende kalsın diye affediyorum, fakat her zaman kendini bir şekilde affettiriyor bilmiyorum çok saf ve malım.




Sınıfta derste iken bir kız arkadaşımın ayaklarını telefonuyla çekti. Aslında bunu aktaracaktım fakat adımı kötülüyorlar kim sana güvenir diyor bütün sınıf. Deli muamelesi görürüm diye bir şey diyemedim ve iftira. Sonra olaya şahit birini daha buldum bunu o kız arkadaşıma aktarmayı ve ikimizin şahit olacağını söyleyeceğim inanmazsa kendi bulunduğu kız grubundan bize koşulsuz güvenecek 2 tane kefil kişi var sonrasında gene inanmazsa bir fikrim yok. Ne olur zamanında zengin olan sınıfın başkanı olmuştu ve o arkadaşın yaptığı şeyleri örtüp(ben dahil) herkese katı bir politika izliyordu bende o gün bazı şeyleri rehber öğretmene aktardım sınıftaki geçmiş başkanların tümü ayrımcılık, adam kayırma gibi gibi olaylar oldu ve daha buraya aktaramayacağım bir sürü şey. Kusura bakmayın bu ispiyonculuk değil sınıfın huzuru ciddi anlamda derste ve okulda bozuluyor ben oraya eğitim görmek ve evden uzaklaşmak için gidiyorum evdeki olduğum stresten daha fazlasını okulda yaşayıp eve dönüyorum. Bilmiyorum sonuç ne olur ne biter.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sonrasında gelip benim yüzümün bazı belirli taraflarına sertçe yumruklarla darp etti
Bu tarz olaylarda hastaneye gidip darp raporu almak olsun ilk işiniz. Ceza gibi bir sonucun çok çıkacağını sanmıyorum ama karşı tarafın başı ağrır hiç değilse. Polisle uğraşması falan can sıkar. Onun dısında dilekce vermeniz doğal hakkınız, verebilirsiniz. Sorun olusturmaz.
 
hastaneye gidip darp raporu almak olsun ilk işiniz
Bu konuda 2 sorum var;
Şimdi bana gerçekten şiddet uyguladı fakat bir belirgin iz oluşmadı. Oradaki görevliye benim darp edildiğimi söylediğimde bunu anlayıp bana darp raporu verir miydi?
Bir de darp raporu, sağlık ocaklarından alına biliyor mu yoksa sadece hastaneden mi alınabiliyor?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı