A2 ehliyet için ilk motosikletimi nasıl seçmeliyim, tam karar veremiyorum. Konu hakkında biraz bilgi sahibiyim, fakat sizin görüşlerinizi de dinlemek istiyorum. Öncelikle ilk motorum olarak chopper, cruiser türünde olan Nevada 250'liği tercih etmek istiyorum ama bazıları ilk motor için daha çok 125'lik veya naked tarzı motor başlanmalı diyor. Sizin düşünceleriniz nedir?
A2 ehliyet için ilk motosikletimi nasıl seçmeliyim, tam karar veremiyorum. Konu hakkında biraz bilgi sahibiyim, fakat sizin görüşlerinizi de dinlemek istiyorum. Öncelikle ilk motorum olarak chopper, cruiser türünde olan Nevada 250'liği tercih etmek istiyorum ama bazıları ilk motor için daha çok 125'lik veya naked tarzı motor başlanmalı diyor. Sizin düşünceleriniz nedir?
Hiç başlamamalısın. Çok klişe olacak biliyorum ama gerçekten motor akıl işi değil. Kazada kaporta sensin. Sarsağın biri durduk yere sana vursa olacak olan sana olacak. Yaşadığımdan biliyorum. Rabb'im yaşatmasın ama ilk kazandan sonra sen de anlayacaksın.
Hiç başlamamalısın. Çok klişe olacak biliyorum ama gerçekten motor akıl işi değil. Kazada kaporta sensin. Sarsağın biri durduk yere sana vursa olacak olan sana olacak. Yaşadığımdan biliyorum. Rabb'im yaşatmasın ama ilk kazandan sonra sen de anlayacaksın.
A2 ehliyet için ilk motosikletimi nasıl seçmeliyim, tam karar veremiyorum. Konu hakkında biraz bilgi sahibiyim, fakat sizin görüşlerinizi de dinlemek istiyorum. Öncelikle ilk motorum olarak chopper, cruiser türünde olan nevada 250'liği tercih etmek istiyorum ama bazıları ilk motor için daha çok 125'lik veya naked tarzı motor başlanmalı diyor. Sizin düşünceleriniz nedir?
Motora süren birinin gidon gaz frenler debriyaj vites beşlisini uyum içinde kullanması gerekir. Eğer ilk kez başlanıyorsa vitesli dişli alınmaması lazım. İlk başta scooter ya da CVT tarzı şanzımana sahip motor alırsan harika olur. Gaz fren dengesine aynı zamanda yol hakimiyetine sahip olduktan sonra motor yükseltip vitesli olana geçersin. Zaten sürüşe hakimsin artık tek iş vitesli kullanabilmek. Bunun için PCX öneririm hem sürüşü oldukça güzel hem de sorunsuz.
Kaydolacağınız ehliyet kursuna bisiklet bilme zorunluluğu aranıyor mu onu sorun. Ben kaydolmuştum ve hiç bir şart söylenmediği halde, sürüş dersinde adam bana bisiklet bilmediğim için önce bisiklet öğrenip öyle gelmemi söyledi. Aynısı size de olmasın dikkat et.
Kaportası sensin bilmem ne diyenleri de önemseme. O kadar içine girersen aynı mantığı otomobil, uçak, bisiklet; hatta yolda yürüyüş için bile uygulayabilirim. Tüm ekipmanlarının kalitelisini al, çok dikkatli ve yavaş kullan, pozitif insan ol. Yeter.
Ama en önce kursa bisiklet şartının aranıp aranmadığını sor ve aranmıyorsa da mümkünse yazılı belgesini al.