Başlangıç için piano önerisi

Tuş hassasiyeti olayını anlamadım. Şahsen Casio'nun tuş hassasiyetinin benim orgda iyi olduğunu düşünüyorum ama onunkinde nasıldır bilemiyorum. Ama ses notayı geçiyor demiş onun dediğim şekilde olduğunu düşünüyorum. Casio orglarını profesyonel testlerden geçiriyor zaten.
Hocam tuş hassasiyetini yanlış anlamadıysam bi tuşa basış hissiyatının sesin tizliğine etkisi olması. Ama benim orgumda tuşlar buton basma hızınızın sesin tizliğine etkisi yok. Ki yarıdan az basarsanız ses bile çıkmıyor. Tuşlar zaten plastik gırç gırç ses geliyor.

Hocam tuş hassasiyetini yanlış anlamadıysam bir tuşa basış hissiyatının sesin tizliğine etkisi olması. Ama benim orgumda tuşlar buton basma hızınızın sesin tizliğine etkisi yok. Ki yarıdan az basarsanız ses bile çıkmıyor. Tuşlar zaten plastik gırç gırç ses geliyor.
Yanlış anlamışsınız. Sesin tizliğine değil gelme miktarına yani sesin alçak ya da yüksek olmasına etkisi var. Basış hissiyatı değil basış hızı. Yarıdan az basarsan ses çıkmaz zaten mantığıken. Tuşlar plastik olur her zaman metal olacak hali yok ya. Ses gelmesi gayet normal bende de geliyor.

Ben almadım hala hocam, is yoğunluğu pek bakmaya fırsatım olmadı. Arkadaşların önerilerine açığım bu arada :)
Bütçe verin önereyim.

Yanlış anlamışsınız. Sesin tizliğine değil gelme miktarına yani sesin alçak ya da yüksek olmasına etkisi var. Basış hissiyatı değil basış hızı. Yarıdan az basarsan ses çıkmaz zaten mantığıken. Tuşlar plastik olur her zaman metal olacak hali yok ya. Ses gelmesi gayet normal bende de geliyor.

Bütçe verin önereyim.

Hocam açıkçası ortada bir bütçe yok, başlangıç için çok pahalı olmayan ama çalarken de üzmeyen F/P bir şey olsun istiyorum. İlla verecek olursam 15 Max 20'ye kadar çıkabilirim taksit imkanı olursa.

Pianoya yeni başlayacağım için kafamda soru işaretleri var çalabilir miyim veya sever miyim çalmayı gibi. Çoğunlukla dinlediğim müzikler piano keman ensturmental müzik içeriyor o yüzden bi heves ettim bakalım :)

Hocam açıkçası ortada bir bütçe yok, başlangıç için çok pahalı olmayan ama çalarken de üzmeyen F/P bir şey olsun istiyorum. İlla verecek olursam 15 Max 20'ye kadar çıkabilirim taksit imkanı olursa.

Pianoya yeni başlayacağım için kafamda soru işaretleri var çalabilir miyim veya sever miyim çalmayı gibi. Çoğunlukla dinlediğim müzikler piano keman ensturmental müzik içeriyor o yüzden bi heves ettim bakalım :)
Apartman dairesinde oturuyorum bu arada. Bunun dışında siz yeni başlayanlar için piano mu önerirsiniz org mu?

Bütçe verin önereyim.
Tamam lakin yine dediğiniz olmuyor. Buton gibi ses sabit.

Hocam tuş hassasiyetini yanlış anlamadıysam bi tuşa basış hissiyatının sesin tizliğine etkisi olması. Ama benim orgumda tuşlar buton basma hızınızın sesin tizliğine etkisi yok. Ki yarıdan az basarsanız ses bile çıkmıyor. Tuşlar zaten plastik gırç gırç ses geliyor.
Tahmin ettiğim gibi. "Tuş hassasiyeti" konusunda bilginiz hatalı.
Tuş hassasiyeti. Tuşa hızlı ve sert bastığınızda; sesin daha yüksek ve resonanslı çıkması, hafif ve yavaş dokunduğunuzda daha kısık ve sakin bir nota duymanızdır. Zaten "yarıdan az basarsanız ses bile çıkmıyor." demişsiniz.

Tuştan "gırç diye ses gelmesi"? Jwin, Midex gibi 3. pazar ürünleri olsa, dediğiniz doğru diyebilirdim fakat; Bu şekilde bir cihaz piyasada tutunamaz. Hiç bir CASIO ürününde böyle bir şey deneyimlemedim. Evet muadillerinde olduğu gibi tuşlar plastik ve yaylı, çekiç hissiyatlı bir piyano değil sonuçta. Burada da farklı bir beklentiniz var ve biraz abartıyorsunuz sanki.

Tuş hassasiyeti. Tuşa hızlı ve sert bastığınızda; sesin daha yüksek ve resonanslı çıkması, hafif ve yavaş dokunduğunuzda daha kısık ve sakin bir nota duymanızdır. Zaten "yarıdan az basarsanız ses bile çıkmıyor." demişsiniz.

Tuştan "gırç diye ses gelmesi"? Jwin, Midex gibi 3. pazar ürünleri olsa, dediğiniz doğru diyebilirdim fakat; Bu şekilde bir cihaz piyasada tutunamaz. Hiçbir Casio ürününde böyle bir şey deneyimlemedim. Evet muadillerinde olduğu gibi tuşlar plastik ve yaylı, çekiç hissiyatlı bir piyano değil sonuçta. Burada da farklı bir beklentiniz var ve biraz abartıyorsunuz sanki.

Hocam bu dijital piano hakkinda ne dusunuyorsunuz? Fiyatini hak eder mi? Casio CDP-S110BK Dijital Piyano (Siyah) | doremusic

Tuştan "gırç diye ses gelmesi"? Jwin, Midex gibi 3. pazar ürünleri olsa, dediğiniz doğru diyebilirdim fakat; Bu şekilde bir cihaz piyasada tutunamaz. Hiç bir CASIO ürününde böyle bir şey deneyimlemedim. Evet muadillerinde olduğu gibi tuşlar plastik ve yaylı, çekiç hissiyatlı bir piyano değil sonuçta. Burada da farklı bir beklentiniz var ve biraz abartıyorsunuz sanki.
Hocam tuștan gelen ses piyano sesini geçiyor. Jwin’i denedim bu arada. 1000 tl daha pahalıydı ama gözle görülür bir kalite farkı vardı .

Hocam tuștan gelen ses piyano sesini geçiyor. Jwin’i denedim bu arada. 1000 tl daha pahalıydı ama gözle görülür bir kalite farkı vardı .
Sesini mi açamadınız? Öyle bir şey duyulmuyor videolarda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu dijital piano hakkinda ne dusunuyorsunuz? Fiyatini hak eder mi? Casio CDP-S110BK Dijital Piyano (Siyah) | doremusic
Ciddi indirim yapmışlar. Tuşesi çok güzel çekiç aksiyonlu bir dijital piyano.
Bununla beraber, bütçeniz varsa CASIO Privia PX-S1000-1100 ve ya Roland FP-10 a da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı