Konuyu ben hortlattım hocam. Devamlı sert yüzeye oturmanın basur yaptığını okudum da ama sorun bu değil. O kremi pazartesi gününden beri boru benzeri uç kısmını kullanmadan makat bölgesine uyguluyorum fakat gözle görülür hiçbir değişiklik olmadı. Yani basur dışarıda.
Basur'un en önemli nedeni yanlış beslenme ve hareketsizliktir.
O, bu, şu gibi şeyler kısa süre işe yarar.
Yürü ya da bisiklete bin, bacakların hareket ettikçe yavaştan geldiği gibi yavaştan azalır.
Ancak beslenmende hamur işi, makarna, noodle, bulgur, ekmek, pirinç, patates çok yer tutmayacak. Ve şeker ve şekerli meyveler. Bunlar bağırsağı bozduğu gibi hem altta basur, hem üstte gaz gibi, mide ekşimesi gibi sorunları arttırır.
Normal yeşil yapraklı ıspanak, pırasa, enginar, kereviz gibi sebze yemeklerini, kıvırcık marul, maydanoz, nane, kuru soğan, rendelenmiş havuç ve turp gibi taze sebze ve yeşillikleri daha çok yemen gerek. Bunlar hepsini çözerler.
Ayrıca bağırsakları iyileştirmek için kolajen olan ilikli kemik suyu ya da kelle paça çorbası içmelisin.
Bağırsaktaki zararlı mayaları azaltıp, yararlıları arttırmak ve gaz, mide ekşimesi gibi şikayetleri azaltmak için de kefir, ev yoğurdu ve turşu/turşu suyu yemeli/içmeli ve özellikle (koruması olmayan, katkısız) elma sirkesini salatalarda ya da suya katıp içmelisin.
Bunların hiç biri hemen büyülü gibi etki göstermez. 1 hafta - 1 ay yaptıkça nasıl sorunlar yavaş yavaş arttıysa öyle azalarak kaybolurlar.
Hareket en önemli kısmı.
İşe/okula giderken 1-2 durak önce in yürü, asansör kullanma merdivenle çık. O bacaklar ne kadar hareket ederse o kadar hızlı ağrılar da kaybolur.