Batman the Dark Knight finali

RSBRS

Hectopat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
3.232
Makaleler
1
Çözümler
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Filmin sonunda Batman'i polisler kovaladı ve Gordon o yarasa logosu olan ışığı kırdı. Neden yaptılar bunu acaba? O son bölümden hiçbir şey anlamadım.
 
Filmin sonunda Batman'i polisler kovaladı ve Gordon o yarasa logosu olan ışığı kırdı. Neden yaptılar bunu acaba? O son bölümden hiçbir şey anlamadım.
Çünkü Batman onların arzuladığı kahraman değil, onların ihtiyaç duyduğu kahraman.
 
Biraz geç oldu ancak filmi de geçen günlerde yeniden izlemişken açıklamak istedim. Gotham şehrinde suçlar bu derece çoğalmış ve artık polislerin bile bu pisliklere karşı çıkmamasından sonra ortaya çıkan Harvey Dent isimli bölge savcısı Batman gibi karanlıkta değil açıkça yüzünü göstererek adaleti sağlamaya çalıştı. Şehir için umut kaynağı oldu yani. Ancak daha sonra Joker sevdiği kadını öldürdüğü için değişti ve Harvey Dent kötü bir adam oldu. Final sahnesindeki Gordon'un çocuklarını öldürecek raddeye gelmesi gibi kötü bir adama dönüştü. Harvey'nin kötü adama dönüştüğünü sadece Batman ve Gordon gördü. Şehir bu kadar kötü noktadayken onlara umut olan Harvey Dent'in böyle kötü birine dönüştüğünü görmemesi gerektiğini düşündü Batman. Bu yüzden tüm suçları kendi üzerine aldı. Sanki Harvey Dent iyi biriymiş de Batman onu öldürmüş gibi gösterdi. Böylece halk umudunu kaybetmedi, Harvey Dent'i iyi hatırladılar. Son sahnede Gordon'un çocuğu babasına Batman için "Baba neden kaçıyor? O yanlış bir şey yapmadı" diyor hatta. Babası da o Gathom'ın ihtiyacı olduğu adam diyor. Kısaca o an ne gerekiyorsa ona dönüşür. Suçu üstüne alması gerekti. Halkın Harvey Dent'in kötü birine dönüşüp umudunu kaybetmemesi için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı