Battlefield 1 İncelemesi

Battlefield 1 Nedir?

Battlefield serisinin 1. dünya savaşını konu alan oyunudur.

Grafikler

Bence mükemmel grafiklere sahip. Bu grafikler savaş ortamını daha gerçekci bir hale getiriyor. 1660S ile Ultra-En yüksek ayarlarda oynadım.

Silahlar

Oyun 100 küsür yıl önce geçtiği için daha eski nesil silahlar var. Yeterince çeşit olduğunu düşünüyorum, vuruş hissiyatları da güzel ama dürbün kapalıyken garip oluyor. Onun dışında yakın dövüş silahları var. Bazı silahlarda da süngü var, kullanması çok hoşuma gitti.

Araçlar

Bildiğimiz BF serisindeki savaş araçları. Ama at sürme olayı var. Sebebini bilmiyorum at sürmek çok hoşuma gitti. Gayet beğendim.

Oynanış

Silahlar, at sürmek, savaşın ortasında ilerlemek gibi şeyleri yapmak zevkli. Oynayışı sevdim.

Zorluk

Her zamanki gibi seçebiliyoruz. Aşırı zor olduğunu düşünmüyorum.

Hatalar

İlk defa herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Yüzüm güldü.

Savaş\Aksiyon

Savaş ortamını yeterince güzel yapmışlar. Çevrede olan olaylar vs. gayet iyi olmuş.

Hikaye

Bu kısmı bilerek sonlara bıraktım, çünkü ağır eleştirilerim var. Öncelikle hepimizin bildiği 1. dünya savaşı ve içinde Osmanlı da var. Buraya kadar iyi, özellikle ben gaza gelmiştim. Sonra direk “HABERCİ” isimli bölüme daldım. Koskoca savaşı bir habercinin gözünden oynuyor ve “güya” kazandığımız şekilde bitiyor. Sonra 2-3 satırla “Üstün çabalarla Türk’ler kazandı”. Bu mu yani? Mükemmel potansiyeli olan bir oyun yapmışsınız, ne zorluklarla kazanılan bir savaşın en garip yerini oynuyoruz sadece. Sonra 2-3 satır ile “savaşı kazandılar” deyip bitirmişler. Savaşı böyle göstermeleri hiç hoşuma gitmedi. Burada 2 ihtimal var. Ya savaşı hazırlarken taraflı hazırladılar ya da “uğraşmazsak da olur” kafasıyla yaptılar.

Fiyat

Normal hali çok yüksek. İndirimde çok uygun oluyor zaten Amazon Prime’da ücretsiz verdi.

Peki Alınır mı?

Şu Osmanlı olayları dışında gayet güzel bir oyun. Oynanışı, grafikleri çok güzel olmuş. İndirimde girdiği zaman alınır. 4 Ağustos 2021’e kadar da Amazon Prime ile ücretsiz alabilirsiniz.

İncelemenin sonunda geldik, okuduğunuz için teşekkür ederim. :) @Turkish Kebab

Save 88% on Battlefield 1 ™ on Steam

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gayet başarılı bir yapım. Fiyatı biraz tuzlu olsa da Prime'da vermesiyle ve Game Pass üzerinden EA Play ile oynanabilir. Oyunda bir senaryo üretiliyor ve bu senaryoya göre şekilleniyor. Genel olarak Türk ve Müslüman ülkelerde oyun satışları yerlerde olduğu için, adamların Osmanlı'ya fazla önem ve yer vermemeleri gayet normal.

Yemin ederim ki şu kafayla hiç bir yere gelemeyiz. Neymiş efendim "Osmanlı askerleri ölüyor." E sen de oyunda Alman, İngiliz, Amerika askerlerini öldürüyorsun. O zaman oyunda Osmanlı askerleri ölümsüz olsun. Şöyle saçma sapan düşünceleri bir kenara bırakıp incelemeyi eleştirin. Bu arada inceleme güzel olmuş.

Yemin ederim ki şu kafayla hiç bir yere gelemeyiz. Neymiş efendim "Osmanlı askerleri ölüyor." E sen de oyunda Alman, İngiliz, Amerika askerlerini öldürüyorsun. O zaman oyunda Osmanlı askerleri ölümsüz olsun. Şöyle saçma sapan düşünceleri bir kenara bırakıp incelemeyi eleştirin. Bu arada inceleme güzel olmuş.
Ben öyle demedim zaten. Savaş bu, tabii ki insanlar ölücek.

İlk çıktığı zamanlar alıp, bitirmemiştim. İncelemeyi okuyunca nedense bitiresim geldi, bu vesileyle belki bitirebilirim :) Bu arada güzel bir inceleme olmuş hocam, eline sağlık.
Diğer yerlerde aktif değilsin, ulaşamadım. Evde misin? Biraz kapı sökelim.

Savaşta taraf tutulmaksızın yapılmış bana göre hiç uğraşmak istemediler demişsin o kadar seslendirme osmanlıya özel harita yapımı süveyş- sina çölü -alçıtepe gibi birçok özel şeyler mevcuttur siz sadece hikaye kısmını oynamissiniz Battlefield serileri çoğunlukla multiplayer kısmına odaklıdır zaten multiplayer oynadığınız zaman osmanlı topuzu osmanlıya özel silah ve erzak görebilirsiniz bence herkese eşit davranmışlar multiplayer kısmında osmanlı olarak da oynanabiliyor "kardeşim" "bre kâfir" gibi seslendirme o zamana göre ayarlanmış keşke sadece hikaye kısmına özel bir inceleme yapmasaydiniz ama hikayeye göre güzel inceleme tebrik ederim 👍

Savaşta taraf tutulmaksızın yapılmış bana göre hiç uğraşmak istemediler demişsin o kadar seslendirme osmanlıya özel harita yapımı süveyş- sina çölü -alçıtepe gibi birçok özel şeyler mevcuttur siz sadece hikaye kısmını oynamissiniz Battlefield serileri çoğunlukla multiplayer kısmına odaklıdır zaten multiplayer oynadığınız zaman osmanlı topuzu osmanlıya özel silah ve erzak görebilirsiniz bence herkese eşit davranmışlar multiplayer kısmında osmanlı olarak da oynanabiliyor "kardeşim" "bre kâfir" gibi seslendirme o zamana göre ayarlanmış keşke sadece hikaye kısmına özel bir inceleme yapmasaydiniz ama hikayeye göre güzel inceleme tebrik ederim 👍
Yorumun için sağol. Online oyunları pek incelemiyorum. Bu yüzden Online tarafa değinmedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı