Battlefield 1 konusu nedir?

Hocam oyun aslında hikaye odaklı değil online odaklı. Yine de oynayışına göre 5-7 saat sürecek bir hikayesi var. 5 farklı cephede savaşacaksın bu hikayede. Birisi dediğin gibi gelibolu ve bizim olduğumuz bir diğer bölümde arabistanlı lawrance var. Oyunun bize bakış açısına gelirsek Gelibolu bölümünde anzakları oynuyoruz ama bizi baya bi övmüşler hatta İngilizlere sitem etmişler. Arap lawrance bölümü içinse tam tersini söylemeliyim. Arap kabileleri Osmanlıya karşı ayaklandıran müslümanı müslümana, yıllarca beraber yaşadığımız insanları bizen ihanet ettiren pislik bir ajanı övmüş, arapları özgürlük savaşçısı olarak nitelendirmiş ve Osmanlıyı ise Arap halkını zorla ve kötü şartlar altında yönetiyor gibi göstermiş. Hikayedeki diğer 3 bölüm ise bizden bağımsız ve gayet güzel bölümler.
Yazınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla arapları neden öyle göstermişler oyunda bilmiyorum ama gene de oynanır ya. Allah şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin 🤲

Niye eleştiri alsın ki? Sonuçta gerçekte de yaşanmış bir şey. Anzaklar Türkleri, Türkler Anzakları öldürdü. Ancak Türklerden bazıları eleştirir, o da bana göre doğru bir eleştiri değil. Arap Lawrence bölümünde Arap güzellemesi yapıldığı söyleniyordu, ben o bölümü tam oynamadım ama Arap Lawrence bölümü eleştiriye tutulmuştur yüksek ihtimal.
Aynen öyle. Ama oyunda anladığım kadarıyla arapları yanlış tanıtmışlar. Ama gene de oynanır ya.

Yazınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla arapları neden öyle göstermişler oyunda bilmiyorum ama gene de oynanır ya. Allah şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin 🤲

Aynen öyle. Ama oyunda anladığım kadarıyla arapları yanlış tanıtmışlar. Ama gene de oynanır ya.

Amin hocam. İşlerine nasıl geliyorsa öyle yapıyorlar. Osmanlı askerlerini vurmaktan da çekinmenize gerek yok neticede bu oyun. Firmaya tepki göstereceksek sıradan bir NPC vurduğumuz için değil tarihi, tarihimizi olmadığı şekilde gösterdiği için tepki göstermemiz gerektiği kanaatindeyim.

Niye eleştiri alsın ki? Sonuçta gerçekte de yaşanmış bir şey. Anzaklar Türkleri, Türkler Anzakları öldürdü. Ancak Türklerden bazıları eleştirir, o da bana göre doğru bir eleştiri değil. Arap Lawrence bölümünde Arap güzellemesi yapıldığı söyleniyordu, ben o bölümü tam oynamadım ama Arap Lawrence bölümü eleştiriye tutulmuştur yüksek ihtimal.
Valla gene de bilmiyorum. Çünkü oyunda kendi türklerimizi vurmak ne bileyim ya bir garibime gider, içim el vermez yani. He oyunu oynamam bu kadar basit, ama bir deneyeceğim.

Merak etmeyin, oyun her ne kadar yabancı yapim olsa dahi askerlerimizin Vatan ve Millet sevgisini oyuna aktarmayı başarmışlar. Başarılarını falan. Spoiler verebilseydim daha iyi anlatırdım :D Keyifli oyunlar hocam. Çok zevkli bir oyun.

Hikayesi normal Dünya Savaşı. Pek bir şeyi yok.

Merak etmeyin, oyun her ne kadar yabancı yapim olsa dahi askerlerimizin Vatan ve Millet sevgisini oyuna aktarmayı başarmışlar. Başarılarını falan. Spoiler verebilseydim daha iyi anlatırdım :D Keyifli oyunlar hocam. Çok zevkli bir oyun.

Çok teşekkür ederim, ayrıca spoiler vermediğiniz için. Veredebilirdiniz ama şimdi ben bir oynayayım😀 He he aynen oyun da ne kadar karşı taraf Türklerimiz olsa da bize oyunda Türklerin ne kadar cesur, güçlü bir asker olduğunu belli etmişler.

Peki bir şey söyleyeceğim oyun eveet 1. Dünya Savaşın'da geçiyor ya, zamanında zafer Osmanlı'nındı değil mi?

He, onun gibi. O cephe savaşları tarihsel olarak ayarlandi. Yani kazandıysak gerçekte, oyunda da kazanmisizdir.
Aynen.

Oyunda da geliboluda zafer bizim zaten. Anzak gözünden oynasak da dediğim gibi Osmanlı övülmüş İngiliz tarafı topa tutulmuş.
Ya birde şöyle bir durum var, e bazı oyunlarda da biz Türk karakterine geçip yabancıları vurduğumuz da oluyor sonuçta.

Arkadaşlar tekrardan hepinize teşekkür ediyorum. Biraz sanki tarih dersi dinliyormuşuz gibi oldu ama olsun 😀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı