İnceleme Battlefield 6 - Hikaye Modu

Makaleler
2
Daha fazla  
Battlefield serisi ile hiçbir alakam yok diyebilirim, sadece BF 1'in hikaye modunu oynamıştım ve beğenmemiştim. Çok az online da oynamıştım sonrasında salmıştım. Yani online için diyeceğim çok bir şey yok. BF oyunlarının hikaye modlarının iyi olmadığını biliyorum ve BF 6'nın da vasat olmuş. Yine de keyif alabildim yalan yok.

Hikaye normal olarak derin değil fakat eh işte. Bu seneki BO 7 rezilliğine bakarsak gayet iyi hatta. Başlarda hikaye sizi yakalayamıyor sonradan biraz açılıyor. Karakterler yine eh işte. Bu konuda bir beklentiniz varsa ki hiç sanmıyorum epey hayal kırıklığına uğrarsınız. Görevler ise hem çok yapay hissettiren yani sizi bir alana bırakıp boş boş adam öldürdüğünüz hem de keyifli olabilecek ortalamaya yakın görevlerle dolu. Özellikle oyunun başındaki görevler aşırı kötü sonradan biraz düzeliyor gene. Silahlarla adam vurmak ise gerçekten keyifli ve bu oyuna bir yandan olumlu bakabilmemi sağlayan şey. Vuruş hissi tatmin edici gerçekten.

Bir şeyden bahsedelim bir de burada. Bu oyunun hikaye modu bildiğin patlama ve yıkım fiziğinin demosu olmuş. İlk görevden beri her yer ha bire patlıyor. Binalar, tanklar, araçlar, tren, dronlar, köprüler, baraj, dağ vs. her ne olursa. Oynarken anlıyorsunuz zaten, "Tamam anladık güzel patlıyor, yapmışsınız." diyorsunuz. En azından ben öyle dedim. Atmosfer falan iyi olmuş yani yapmışlar harbi.

Birçok yerde "özüne dönmüş Battlefield oyunu" diye deniliyor, ben online oynamadığım için yorumum yok. Hikaye modu gene fena değildi. Silahlarla çatışmak keyifli olmasa biraz daha düşük verirdim puanlamada ama BF 1'e göre daha iyi olmuş bence.

Oyuna verdiğim puan:

Özüne dönmüş dememin şahsen sebebi Multiplayer tarafı. Diğer türlü hikayesi, ortalama BF hikayesi. Hikayesi üzerinden değerlendirmek bir noktada yanlış kaçacaktır o yüzden. Odaklandıkları tarafı hikayesi değildi çünkü. 5 - 6 saat hikaye yapalım, yok demesinler kafası. İşin sonunda zevk meselesi tabii ki.

İnceleme güzel olmuş, ellerine sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…