Bazı geceler uyuyamıyorum

PenaX57

Hectopat
Katılım
6 Kasım 2020
Mesajlar
318
Çözümler
7
Merhabalar. 00:00'da yatıp 08:00'da uyanıyorum.
Ancak bazen 2+ Saat uyuyamıyorum ve uyuyamamak en nefret ettiğim şey. 23:00'da odamı havalandırıp kendim de hava alıp 00:00'da yatıyorum. Bazen 1 bazen 2 saat uyuyamadığım oluyor. Ben 5 dakikada uyumak istiyorum. Peki bu sorunu hiç olmayacak şekilde nasıl çözerim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kere stres olursan zaten uyuyamazsın. Uyuyamadığın zaman sıkıntı etmek yerine balkona çık temiz hava al bir bardak su iç ortam tamamen karanlık olsun. Bazı günler vücudumuzdaki enerjiyi tamamen atamıyoruz pandemi yüzünden. Spor yaparsan evde muhtemelen sorunun çözülür.
 
Bir kere stres olursan zaten uyuyamazsın. Uyuyamadığın zaman sıkıntı etmek yerine balkona çık temiz hava al bir bardak su iç ortam tamamen karanlık olsun. Bazı günler vücudumuzdaki enerjiyi tamamen atamıyoruz pandemi yüzünden. Spor yaparsan evde muhtemelen sorunun çözülür.
Hocam haklısınız sıkıntı ediyorum. Ama elimde değil. Ben her gün spor yapıyorum ve her gün dışarıda enerjimi atıyorum. Ancak enerjimi attığım günler zor uyuyorum. O da ayrı bi anormallik.
Bir kere stres olursan zaten uyuyamazsın. Uyuyamadığın zaman sıkıntı etmek yerine balkona çık temiz hava al bir bardak su iç ortam tamamen karanlık olsun.
Odamın camı her zaman aralıklı, temiz hava hep odamda. Odamda sadece çok küçük bir gece lambası var. O da neredeyse etki etmiyor. Su içmeyi deniyorum daha çok uykum kaçıyor.
 
Hayatın belli dönemlerinde bu durum olabiliyor. Yatağa girdiğin an uykudan başka hiçbir şey düşünmemeye özen göster, siyah zifiri bir duvar ve uykuyu düşün. Rahat bir pozisyonda ol, uyumadan 3 saat önce kafein alma hatta yemek yeme, yarım saat önce sıcak bir duş alabilirsin mayıştırmaya yardımcı olur.
Bir de uyku nefes teknikleri vardı, onları bir araştır.
 
Aşırı stres kaynaklı.
Çoğu gece ben uyumam veya uykuya zor dalarım.

Bir çözümü varsa kafasını boş yapmak ama nafile ülke şartları kafanı dürtükleyip duruyor işte.
Kulaklık rahatlatıcı müzik dinle belki yardımcı olur.
 
Bende uyuyamıyorum. Sonra başka bir şeyler düşünüyorum. Sonra düşündüğüm şeyler kafamı çok karıştırınca beynim gidiyor. Sonra hiç bir şey düşünmeden rahat bir pozisyon buluyorum. Elinde sonunda uyuyorum. Bazen saat 4 e kadar uyuyamıyorum. Ama benim bir hastalığım var o yüzden. (galiba. Tedaviye başladıktan sonra daha rahat uyuyordum. Sonra hastaneye gitmemeye başladım. Yine çok rahat uyuyamıyorum. Guatr hastalığı)
 
Bazı insanlarda şöyle bir şey var. Standart bir uyku saati yok. Yani her gün 8 veya 9 veya 7 saat uyumak diye bir şey yok. Bir defa 8 saat uyuyunca sonraki gün 6 saat yetiyor sonraki gün tekrar 8 saat sonraki gün 6 böyle böyle gidiyor. Belki bununla alakalı olabilir. Ben de uzun süre uyku düzeni tutturamadım sonra fark ettim ki bir normal bir kısa uyku yapınca düzenli oluyor. O yüzden bir gün 11de bir gün gece 2 de yatıyorum sabah aynı saatte uyanıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı