Bazı LinkedIn Kullanıcı Verileri Sızdırılıp Satışa Çıkartıldı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.869
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
LinkedIn Kullanıcı Verileri

LinkedIn, ciddi bir veri ihlali olmamasına rağmen açığa çıkan kullanıcı verilerinin satışa çıkarıldığını açıkladı. Microsoft çatısı altındaki profesyonel iş ağı LinkedIn, gerçekleştirdiği araştırma sonucunda herkesin görebileceği üye profilleri de dahil bazı kullanıcı verilerinin toplanıp satışa sunulduğunun ortaya çıktığını açıkladı. Bir blog gönderisi ile yapılan açıklamada, olayın bir veri ihlali olmadığının ve platformdan hiçbir özel üye […]

Devamı: Bazı LinkedIn Kullanıcı Verileri Sızdırılıp Satışa Çıkartıldı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Oley, CV'me bakacaklar(!)

Dostum asıl olay o değil, mesela Facebook veya YouTube verileri çalınsa çoğu sahte bilgi girenler verilerini kurtarabilirler ama LinkedIn'deki çoğu kullanıcı iş amaçlı kaydolduğu için bütün verileri tamamen gerçek oluyor.

İroni yaptığını anladım, böyle düşünenler için açıklama yapmak istedim.
 
Tüm diğer siteler için sahte bilgiler girip, temp mail kullanabiliyoruz, kullanıyoruz. Ancak bu LinkedIn için geçerli değildi... Yazık olmuş.
 
Bu aralar çok fazla veriler çalınmaya başladı. Sistem açıkları çok var demek.
Açıklar her zaman vardır. Artışın sebebi şu ki, COVID nedeni ile internet kullanımı arttı ve insanlar dijitale daha fazla veri girmeye başladılar. Bu nedenle bu verilerin toplandığı serverların değerleri arttı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı