Bazı Migroslarda domatesler tane ile satılmaya başlandı

Türkiye'de son günlerde artan gıda fiyatlarına, domates de eklendi. Bir zincir markette, domatesin tanesinin 2,86 TL'ye satıldığı görüldü.

Türkiye'de son günlerde artan gıda fiyatlarına yeni bir ürün daha eklendi. Daha önce Ayçiçek yağı, diş macunu, süt, peynir ve kuruyemiş fiyatlarında ciddi oranda yükselme meydana gelmişti.

Gıdada son olarak fiyatında artış yaşanan ürün, domates oldu. Bir zincir markette kaydedilen görüntülerde, domatesin tanesinin 2,86 TL'ye satıldığı görüldü.

Türkiye'de ne kadar domates üretiliyor?

Domatesinin tanesinin, 2, 86 TL'ye satılması, Türkiye'deki domates üretim rakamlarının da merak edilmesine neden oldu. Peki, Türkiye'de ne kadar domates üretiliyor… İşte cevabı:

“Türkiye'de 12,1 milyon ton domates üretilmekte ve bunun 8,4 milyon tonu sofralık, 3,7 milyon tonu ise salçalık üretimi içermektedir... Toplam domates üretimimizin yaklaşık %32'si (3.888.555 ton), örtü altında gerçekleştirilmektedir.”

EN ÇOK Rusya'ya İHRAÇ EDİLİYOR
2020 yılında, en büyük pazar olan Rusya'nın Türkiye'den aldığı domates kotasını düşük tutmasına rağmen bir önceki senenin ihracat rakamları aşıldı.
Romanya, Ukrayna, Belarus, Suriye, Almanya ve Polonya gibi farklı ülkelere yönelen ihracatçılar, 51 ülkeye domates satarak 313 milyon 405 bin dolar gelir elde etti.

domastes.jpg

Kaynak:YeniÇağ
 
Japonya'da bütün meyveler öyle satılıyor.

Hocam, adamlar ada ülkesi ve meyvelerinin birçoğunu ithal ediyorlar ayrıca adet olarak satılmasına rağmen adamların ekonomisine rağmen gene de fiyatlar normal. Alım gücüne göre kıyas yapılmalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı