Bazı Oyunlarda Mide Bulantısı

Hareket bulanıklığı kapalı.
V-Sync kapalı.

Bu ayarlar olacak.

Bir de görüş alanı ölçekleme üzerine gelip SS atar mısın? Field of view olması lazım o.
5.png
 
110 yapıp deneyin. Ayrıca dediğim diğer ayarları kapayın.
Maksimum değeri 120.
Aynı belirtiler bende Deep Rock Galactic oyununda oluyor nedensiz bir şekilde. Grafikleri çok değişik parlaklığı %50'ye aldığımda bir etkisi olmadı. Hala oluyor gözlükte taktığım halde.
Bende artık olmuyor. En son Gears 5 oynarken oluyordu. He şu şekilde oluyor. Geçen Witcher 1 oynarken oyun hataya düştü ve ekran sallanmaya başladı oyunda. Ekran sallantısı geçene kadar ter döktüm resmen. Ekran çok sallanmadığı sürece sıkıntı yok.

Benzer olay teknede de oluyor. Çok sallarsa tekne kötü yapıyor.
 
Hort olacak ama bu sıkıntıyı 10 senedir çeken biri olarak oyunu sevmemekle alakasının olmadığının %100 garantisini size verebilirim. Bazı arkadaşlar yanlış yönlendirmeler yapmış bu konuda. Beynin gerçeklik algısının bozulmasıyla ilgili bir durum olduğunu söylüyorlar ama hala çok net bir tıbbi araştırma yok sanırım bu konuda. Üzerine konuşulabilecek ve araştırılması gereken çok şey var aslında bu konuda. Mesela bu durum bende şekerli bir şeyler yeme isteği doğuruyor. Ve bir şeyler yemek az da olsa iyi geliyor. FPS oyunalrını zaten hiç oynayamıyorum, denemiyorum bile artık. Cyberpunk 2077'yi çok istememe rağmen oynayamıyorum sırf bu yüzden. Başlangıçta TPS seçeneği de olacağı söyleniyordu sonra sadece FPS olacağı açıklandığında hayal kırıklığı yaşamıştım resmen. Gelgelelim bu sıkıntı sadece FPS oyunlarla da sınırlı kalmıyor. Mesela Assasin's Creed çok severim ve şimdiye kadar hiçbir oyununda sıkıntı yaşamamıştım ama Valhallada bu sıkıntıyı yaşıyorum. Yine de katlanarak oynamaya devam edebiliyorum.
 
Bende sadece oyunda değil, kalitesiz çekilmiş bir videoya baksamda aşırı midem bulanıyor, sorun oyun veya video değil, sorun görselin çok sağ sol veya ekranın durmadan sallanması.. mesela cep telefonu ile kayıt yapan birisi kayıt esnasında koşarak yapılan bir videoya hayatta bakamıyorum... o gün iptal oluyorum yaşım 41 yaklaşım 15 senden fazla var bu sorun. Okadar kötü bişeyki anlatamam, güzel bir oyun oynamak istiyorsun,bırak oynamayı izleyemiyorsun...

Ben sadece yavaş hareket eden oyunları oynayabiliyorum mesela savaş gemisi oyunu veya tank oyunu, bu oyunlardada sabır gerekli, tankta veya savaş gemisinde namluyu düşmana cevirene kadar ohoooo " otur çay iç"
 

Geri
Yukarı