Laptop'da senelerdir ilk kez denk geldiğim bir sorun ile karşı karşıyayım. Yeni başladı bu sorun ve laptop bazı sitelere girerken, bazılarına girmiyor. Bazı maddeler söyleyeceğim ona göre cevaplarsanız sevinirim. Format en son düşündüğüm şey.
1 - internetin güvenli internet ile ilgili bir olay değil, telefonlardan girdiğim sitelere(ev interneti yine) laptop girmiyor.
2 - modem resetledim ve IP değiştirdim, tarayıcı geçmişi sildim ama fayda etmedi.
3 - DNS'yi hiç değiştirmedim ve değiştirmem, Laptop'da VPN hiç kullanılmadı ve laptopu zaten VPN ile kullanmıyorum.
4 - Chrome'da oldu bu sorun ama test ettim Edge'de de yine aynı sorun var yani tarayıcı özelinde değil.
5 - Kaspersky Premium mevcut, bu kafasına göre herhangi bir ayarımı değiştirmiş olabilir mi?
Son olarak internette şöyle bir bilgi buldum, proxy falan diyor. Bu aşağıda resimde göstereceğim ayar ben de açık, eğer bunu kapatırsam sorun çözülür mü ve kapatırsam ne olur? Bu ayarın açık veya kapalı olması neyi değiştiriyor, eğer kapatırsam internet güvenliği ile ilgili vs sorun olur mu?
Eki Görüntüle 2135516