Bedava Ürün Gümrüğe Takılır Mı?

Alp Yüksekkaya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Steelseries'den 130€ değerinde bir kuponum var. Ben bu kupon ile aynı parada bir ürün alırsam gümrüğe takılmaz değil mi? Çünkü, bildiğim kadarıyla 75€ ve üstü yapılan siparişler gümrüğe takılıyor. Kupon ile alırsam bir sorun yaşamam değil mi?

Firma ile iletişime geçip kargo paketinin üzerine hediyedir şeklinde bir ibare koydurabilirsen ve de değerini 30€ altında yazdırabilirsen sorun yaşamazsın.

Geçenlerde Çin'den bir ürün siparişi verdik. Firmanın yolladığı paketin üzerinde hediye kutusu işaretliydi ve değerine de 3$ gibi bir değer yazmışlardı. Yaklaşık 30$'lık bir üründü.

Takılabilir takılmayabilir de. Tamamen gümrük memuruna bağlı. Aldığın ürünün kutusuna bakar derki buna vergi çakalım. En kötü %20 vergisi öder geçirirsin gümrükten.

Ben de M500 veya Rival 700 alsam mı diye düşünüyordum. Bir de kupon sayesinde tutar sıfıra inince kredi kartı bilgilerini girmene gerek kalmadığından vergi falan da ödememe gerek kalmaz diye düşünüyordum.

Ben de M500 veya Rival 700 alsam mı diye düşünüyordum. Bir de kupon sayesinde tutar sıfıra inince kredi kartı bilgilerini girmene gerek kalmadığından vergi falan da ödememe gerek kalmaz diye düşünüyordum.
Kardeşim o öyle olmuyor maalesef. İstersen üstüne para al ürünün, gümrük memuru derse bu ürün vergi dilimine giriyor o zaman vergi çıkar ürün üzerinden.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı