Çözüldü Bedelli askerlik için kilo sınırı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Noiryv

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni yıl zammı gelmeden yıl sonuna kadar bedelli askerlik ücretini ödemek istiyorum. Boyum 176 kilom 105, benim boyumda birisi için üst sınır 103 kiloymuş sanırım. Muayeneye gittiğimde 1-2 kilo için erteleme verirler mi? Yoksa bedelli olduğunu ve gitmek istediğimi söylersem sorun etmezler mi? Bilgisi olan var mıdır?

Çözüm
"Boyunuz (cm)
Boyunuzun son iki rakamından 3 çıkartın
Kalan rakama +30 ekleyin.
Örneğin 1.83 boyundaki biri;

1.83
83-3: 80
80+30: 110
110 kilonun üzerindeyseniz hastaneye sevk edilirsiniz. Doktor ve sağlık kurullarından sonra karar çıkar ve askerliğiniz 1 yıl ertelenir. Üç yıl üst üste bu sınırın aşıldığı görülürse, askerlikten muaf olursunuz."

Sizinki 103 ile ertelenir.

Bkz:Bedelli Askerlik Soruları 2025: Soru-Cevap Köşesi - Asker Kolisi.

askerlik-boy-kilo-tablosu-liste2024.jpg
"Boyunuz (cm)

1.83
110 kilonun üzerindeyseniz hastaneye sevk edilirsiniz. Doktor ve sağlık kurullarından sonra karar çıkar ve askerliğiniz 1 yıl ertelenir. Üç yıl üst üste bu sınırın aşıldığı görülürse, askerlikten muaf olursunuz."

Sizinki 103 ile ertelenir.

Bkz:Bedelli Askerlik Soruları 2025: Soru-Cevap Köşesi - Asker Kolisi.

askerlik-boy-kilo-tablosu-liste2024.jpg

Çözüm
Boyunuz (cm)

1.83
110 kilonun üzerindeyseniz hastaneye sevk edilirsiniz. Doktor ve sağlık kurullarından sonra karar çıkar ve askerliğiniz 1 yıl ertelenir. Üç yıl üst üste bu sınırın aşıldığı görülürse, askerlikten muaf olursunuz.
Evet hocam sizin hesabınızla benim yazdığım üst sınır 103 kg olarak tutuyor. Aile hekimine muayene için gittiğimde hiç müsamaha göstermeden sevk mi eder yoksa benim de gitmek istediğimi söylememle 1-2 kg takılmadan onay verir mi acaba?

Evet hocam sizin hesabınızla benim yazdığım üst sınır 103 kg olarak tutuyor. Aile hekimine muayene için gittiğimde hiç müsamaha göstermeden sevk mi eder yoksa benim de gitmek istediğimi söylememle 1-2 kg takılmadan onay verir mi acaba?
Kurallar neyse o uygulanır diye düşünüyorum. Bu kurumlar denetlendiği için ertelenirsin yüksek ihtimal. Takılmama gibi bir durum olmaz yani zanlımca.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı