Bedelli askerlik için ne zaman istifa edilmeli ve kıdem tazminatı alınabilir mi?

Burakrals

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,

Özel bir hastanede paramedik olarak çalışmaktayım. 2 Yıl 1 ay gibi bir süre oldu. Aslında araştırmamla bedelli askerlik de olsa kıdem tazminatı alabildiğimi öğrendim, farklı bir bilgisi olan varsa paylaşabilir. Askerlik yer ve zamanı bugün belli oldu ve evrak teslime 10, sevke 13 gün var. Ne zaman ve nasıl bir şekilde istifa etmem gerekir? İstifa dilekçesine nasıl bir belirtmede bulunmam lazım? İlk kez resmi bir yerden ayrılacağım ve sorun da çıksın istemiyorum. Tazminatım da yanmasın tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:

Askerlik kağıdını insan kaynaklarına göster ben gidiyorum bir daha da gelmeyeceğim tazminatımıda istiyorum dersin. Ben öyle dedim giderken.

Normalde 2 sene ve üzeri çalışanların işten ayrılmadan önce 6-8 hafta gibi süre önce bildirilmesi istenebiliyor. ChatGPT'e de danışın daha bilgili arkadaşlar da yorum yapacaktır.

Sevk belgenizle birlikte işyerinize dilekçenizi verirseniz işlem yapılır. Askere gideceğinizi belirterek haklarınızı alarak ayrılmak istediğinizi yazın dilekçeye. Ama şunu unutmayın tazminatınızı alırsanız ve ayrılırsanız dönüşte aynı yerde işe devam edemezsiniz. Tazminat olarak da yıllık izinleriniz ve kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.

Aslında şu ana kadar kalmamın sebebi de tazminattı. Çıktığımda daha farklı bir yere başlamayı düşünüyorum haklarımı almak istiyorum. İçerde yıllı iznim de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…