Bedelli askerlik yapılmalı mı?

Junior

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Tecilimin bitmesine 2 ay kaldı. Restoran sektöründe çalışıyorum. Günde 8 saat çalışma sürem var. Maaş asgari ücret ama Ocak ayında asgari ücret zammı+ %10-15 arasında bir zam alacağım. Haftalık 4000 TL tip alıyorum. 7000 TL'ye yakın prim alıyorum. Her iki ayda bir de tip puanıma zam gelecek yarım puan. 1 senedir bu iş yerinde çalışıyorum askere gideceğim için de tazminat alacağım. Kazancım bu şekilde. Sizce bedelli askerlik yapmalı mıyım? Sınıflandırmayı da beni Haziran ayından sonra çağır şeklinde yapacağım. Her türlü bu parayı çıkartıyorum, ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam para açısından bakıyorsan eğer, 6 ayda kazanacağın para ile bedelli askerlik parasını karşılaştır. Gitsen ne kadar para kazancın veya kaybın olur onu hesapla. Ama kısa dönem bile gitsen, askerlik pek sevilen bir yer değil. Hele ki er olarak yapıyorsan. Arada az bir fark kalıyorsa ben bedelli gitmeni tavsiye ederim.

Prensip olarak bedelliye karşıyım ama işinizi kaybedeceksiniz vb. hayatınızı olumsuz etkileyecekse yapabilirsiniz. Ben kısa dönem yaptım, bir daha yapsam bir ceza almadan dönmezdim herhalde. Özellikle beyaz yaka çalışanı olarak saçmalıklara 6 ay dayanmak zor.

6 Ay askerlik mi? Yoksa aynı işte ücretsiz 6 ay çalışmak mı derseniz tabikide ücretsiz çalışmak.

Bedelli yapmak daha mantıklı hocam zaten güzel kazanıyorsun, askerlikte eziyet çekeceğine çalışıp orada rahat rahat parasını çıkart daha iyi.

Askere giden her arkadaşım sakın gelmeyin diyor. 😀 Aylık gelirinizi tam hesaplayamadım ama iyi bir geliriniz olduğunu anladım. Bence imkanınız varsa bedelli yapın, Özellikle ailenizden, sevdiklerinizden uzak kalmaya alışkın değilseniz zor bir 6 ay olacak ve her gün keşke bedelli yapsaydım diyebilirsiniz.

(17.11.2024 Ağrı doğubeyazıt 🫡🫡)

Yeni konular

Geri
Yukarı