Bekçiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tamamen boş ve gereksiz bir şey. Kendilerini ilah zannediyor bekçilerin büyük bölümü.
Büyük bir bölümü öyle.
Komşumuz bekçi, karakola girip öyle oturup geri geliyor. Oturduğumuz bölgede haberlerde gördüğümüz tarzda bir hareketlerini görmedim. Umarım saçma sapan haraketler yapanlar görevden atılır. 🙏😁
 
Arkadaşlar öncelikle bekçilerin de tıpkı polisler gibi tehlikeye düştüklerinde silah ve jop kullanma yetkileri vardır. Ayrıca sözlü veya fiziki olarak bekçiye sataşılması durumunda bekçi orantılı* olarak güç kullanabilir.
@Uchiha Shisui hocam paylaştığınız olaylardan şampiyonluk kutlamalarının yapılmaması içişleri bakanı tarafından söylenmişti. Sokağa çıkıp zorla şampiyonluk kutlamaya çalışan darp edildiyse sonuna kadar haketmiştir. Kalkıpta yok şuna müdahale etmediler falan demeyin o zaman herkes dışarı çıksın niye yasak var böyle bir bakış açısı olamaz. O konuda emniyetin arkasındayım. İkinci videodaki bekçiler zaten açığa alındılar ve gereği yapıldı. O olaydan sonra emniyet bir komisyon kurdu. Bekçilere 6 ayda bir yetkinlik için bazı çalışmalar yapılacak. Pitbull konusunda da pitbull beslenmesi Türkiye’de yasalarla sabit bir şekilde yasaktır. Bekçiye haklı demiyorum ama sadece 1 taraftan bakıyorsunuz. Kuru yanında yaşı yakmak deyimini hep kullanıyoruz bizi yanlış düşünmekten başka bir şeye yönlendirmiyor. Yani kendi düşüncemdir: sadece yazayım da illaki bir muhalif çıkar diye Twitter ağzıyla yazmışsınız. Olaylardan sonra neler olduğunu da yazsaydınız size hak verirdim.
 
Ben de kuzenimle zabıta diye dalga geçiyorum alınıyor bazen 😂

Hadi zabıta'nın da belki bir gerekçesi falan falan olabilir de, bekçi niye var? Eğitimini doğru düzgün alamamış (veya almaya imkanı olmamış) insanların devlette bu kadar maaş alması ne kadar doğru? Babam devlet memuru ve hala üniversite okuyor. (işe 1998'de başlamış bu arada) Ama lise mezunu bir insan direkt babamdan daha fazla maaş alıyor. Ne kadar adil?
 
@Asdasgudas

Sizden bu tarz bir yorum bekliyordum.

Öncelikle burası Hollywood seti değil. Yasaklardan benimde haberim var. Ancak Filistin için yapılan gösterilerde bir tane bekçinin hareketini gördünüz mü? Var mıydı böyle bir silaha davranma? İşimize gelene buyur diyelim, işimize gelmeyeni silah ile korkutalım. Bu size makul geliyor mu? Ülkede gerçekten bir yasak varsa ve aksi yönde hareket ediliyorsa milleti galeyana getirmeden kamera ile kayıt alırsınız. Gerekli tespitleri bu şekilde yapıp haklarında cezai işlem uygularsınız. 3-5 tane sözde delikanlıya silah vermekle toplumsal düzen mi sağlanacak? Sağlandı mı? Oldu mu yani? Hadi sık sık diyen insanlar yaratılmış oluyor. Kimsenin kimseyi darp etme hakkı yoktur. Cenazelerden, kongrelerden, farklı gösterilerden aynı manzaralara denk gelmediyseniz "bin pilisimin, iskirimin yinindiyim" gibi söylemler faşizanca bir bakıştır.

Diğer darp konusunda ise idari işlemden ve komisyondan bahsetmişsiniz. İşler bu noktaya geldikten sonra mı komisyon kurulup yol haritası belirleniyor? İlle insanların onursuzca işlem görmesi mi gerek? Hatta soralım: Bu olay sosyal medyaya intikal etmeseydi dedikleriniz yapılacak mıydı? Yahu bu ülkede eşine, sevgilisine şiddet uygulayan adamlar, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine hukuk önüne çıkarılıyor. Neyin düzeninden ve sözde kurallarından söz ediyorsunuz? Unutkanlığı bir tarafa bırakmak gerek.

Benim amacım popülist söylem değil. Kimsenin destek olmasına da ihtiyacım yok. Ben kimseden maaş ya da destek almadığım gibi bir parti üyeliğimde yok. Fakat: Siz sırf ailenizde ya da çevrenizde bekçi, polis var diye yapılan insanlık dışı ve absürt uygulamaları eleştiren birini "Twitter ağızıyla" yazıyor diye işaret ediyorsanız: Sizde belirttiğimiz üzere faşizanca ve totaliterliği savunan bir mantıkla çıkarımda bulunuyorsunuz demektir.

Ülke V for Vendetta ve Persepolis kırması bir hale gelmiş. Yasa değeri görmeyen genelgelerle, bekçilik kisvesi adı altında yapılan şiddetle, toplumu kutuplaştırıcı söylemlerle günlerimiz geçerken eleştiride bulunmak "sosyal medya borazanlığı" oluyor demek? Ne güzel ya.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı