"Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi" Hatası

Arkadaşlar merhaba bende Sapphire Nitro+ RX570 4 GB var aynı sorunla karşılaştım. Ekran kartımın temel frekansı 1168 MHz, artırılmış yani Boost frekansı 1340 MHz. Fark ettimki bilgisayar açıldığında otomatik 1340 MHz de çalışıyor ekran kartım. Bunu Sapphire TriXX uygulamasından 1168 MHz'ye çektim ve sorunum düzeldi. Size de faydası olur umarım.

Not: Sizin ekran kartınızın modeline göre temel frekansını araştırıp bulun.
Not: Sapphire TriXX uygulmasından frekansı düşürdükten "settings" bölümünden "...and restore clock" sekmesini işaretlmeyi unutmayın yoksa bilgisayar tekrar açıldığında frekansı otomatik arttırıyor.
 
Arkadaşlar bugün oyun oynarken öylesine bir AMD Software'a giriş yaptım bildirimde aynı bu hatayı aldım. Bir bakayım dedim meşhur WattMan hatası çıktı. Bilgisayar daha yepyeni, yarın 1 hafta olacak. Normalde test falanda yapmıştım ekran kartı için ama şimdi böyle bir sorun aldım. Ne yapayım, iade kabul ederler mi sizce? Garantiye yollasam kabul edilmediğini söylüyorsunuz. Biraz çözümlerini araştırdım ama daha yepyeni kart ve henüz istediğim oyunları bile oynamadım 2-3 hafta sonra ancak indirip oynayabileceğim.

Sistem özellikleri:
i5 11400F
ASUS RX 6600
G.Skill 16(2x8) GB RAM
Powerboost 600W 80 Plus Mesh kasa.
 
Kalitesiz bir marka, LOL değil de GoW, GTA gibi oyunlarda deneyin.
Psuda voltaj bazen 0 oluyor, sonra düzeliyor. Bir etkisi olur mu acaba?

Birde dün bunu yazdıktan sonra 2 dakikalık bir stres testi yaptım ardından siyah ekran aldım. Şurada da yazmıştım. Tam olarak ne yapmalıyım sistem iadesi kabul edilir mi?
 
Bende Sapphire RX 5600XT WattMan hatası alıyordum oyunlarda sürekli bu hatayı veriyordu her şeyi denedim baktım olmadı en son bir VBIOS buldum ve yükledim 2 haftadir neredeyse hata falan almadım ancak 5-6 günde bir bu sefer de sistem kendini yükte yeniden başlatıp olay görüntüleyicisine girince soyle bir hata çıkıyor (cache hierarchy error ) bu tarz bir hata var.
 
@c0de Sistemde sorun olduğunu sanmıyorum. Sorun PSU değişerek halledebilirsin ama iade ederim diyorsanız da 14 gün gecmediyse edin.
Sistem bana 11inde geldi. Dolayısıyla hala zamanım var, bende iade etmeyi düşünüyorum ancak Vatan Bilgisayar şubeye götürebileceğimi ve onların inceleyip ondan sonra iade alacaklarını söyledi.
 

Geri
Yukarı