Belçika'da yaşanılır mı?

Makaleler
4
Yurt dışına çıkma fırsatım doğdu fakat Brüksel'de yaşanmaz diyenler var. Haren kısmından teklif geldi. Brüksel'de kiralar fazla diyenler çok, Türkiye'de kal daha iyi diyenler var ama bu kadarı da abartı tabii ki. Asgari ücretle de çalışacak değilim tabii ki.

Belçika'da akrabalarım var. Bildiğim kadarıyla çalıştığın zaman devlete senelik vergi ödüyorsun. Senede birkere 7000 - 9000 Euro'ya yakın vergi ödüyorsun. Araba fiyatları'da cok pahalıymıs Belçika'da. kredi imkanı çok mesela ev Kredisi dağıtıyor. Akrabalarımın hepsinde neredeyse kendi evleri var. Ama Belçika'da sozial hayat sıfır. Sürekli çalışman gerekiyor. İsviçre'ye cok iyi diyorlar.

Meslek türü nedir, uğraştığınız? Ama yurt dışı güzel olacağına eminim. Farklı kültür falan. Ancak ülke hakkında bilgim yok.

Elektronik teknisyeniyim hocam ben.

Belçika'da akrabalarım var. Bildiğim kadarıyla çalıştığın zaman devlete senelik vergi ödüyorsun. Senede bir kere 7000 - 9000 Euro'ya yakın vergi ödüyorsun. Araba fiyatları'da cok pahalıymıs Belçika'da. Kredi imkanı çok mesela ev kredisi dağıtıyor. Akrabalarımın hepsinde neredeyse kendi evleri var. Ama Belçika'da sozial hayat sıfır. Sürekli çalışman gerekiyor. İsviçre'ye cok iyi diyorlar.

Maalesef şu an Belçika'dan farklı bir seçeneğim yok zaten daha önce çıkmadım teklif de Belçika'dan geldi.

Haren sakin, ulaşımı kolay trenle merkeze 15 dk yanlış hatırlamıyorsam. "brüksel yaşanmaz" diyenler turist olarak gidip gar çevresini görenlerdir. Teklifi kabul ederdim, en kötü ihtimalle 1-2 yıl tecrübe edinip dönersin ama gitmemek net pişmanlıktır.

Zaten önce 6 aylık bir training olacak sonrasında kalmak istersem oturma izni vs sonra bakılacak.

Belçika'da akrabalarım var. Bildiğim kadarıyla çalıştığın zaman devlete senelik vergi ödüyorsun. Senede bir kere 7000 - 9000 Euro'ya yakın vergi ödüyorsun. Araba fiyatları'da cok pahalıymıs Belçika'da. Kredi imkanı çok mesela ev kredisi dağıtıyor. Akrabalarımın hepsinde neredeyse kendi evleri var. Ama Belçika'da sozial hayat sıfır. Sürekli çalışman gerekiyor. İsviçre'ye cok iyi diyorlar.

O yüzden bisikletle ulaşım biraz yaygın galiba sevmesem bile biraz birikim yapabilmeyi düşünüyorum doğrusu buna düğmeli sanırım ya.

Son düzenleme:

Maalesef şu an Belçika'dan farklı bir seçeneğim yok zaten daha önce çıkmadım teklif de Belçika'dan geldi.

Zaten önce 6 aylık bir training olacak sonrasında kalmak istersem oturma izni vs sonra bakılacak.

O yüzden bisikletle ulaşım biraz yaygın galiba sevmesem bile biraz birikim yapabilmeyi düşünüyorum doğrusu buna düğmeli sanırım ya.

Belçika'da yaşam şartları, geçinmek ne kadar zor yada kolay pek fikrim yok ama bizim ülkenin hâli de ortada zaten.
Hazır alışma süreci de veriyorlarsa yerinde olsam gidip bir şansımı denerdim hocam, tabi kalmak için kişisel sebeplerin varsa orasını bilemeyeceğim.

Benim halamın oğlu'da elektrik teknisyeni. Belçika'da havalimanında çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı